Izvor: Blic, 13.Jan.2018, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska Nova godina ispred Hrama svetog Save: Moleban i vatromen tačno u ponoć

Srpska pravoslavna crkva (SPC) uputila je poziv građanima da svi zajedno molitveno dočekaju pravoslavnu Novu godinu u Hramu Svetog Save na Vračaru. Moleban za početak pravoslavne Nove godine biće služen u 23.30 sati.

Neposredno po završetku Molebana, tačno u ponoć, biće organizovan vatromet, saopšteno je na sajtu SPC.

Srpska pravoslavna crkva je istovremeno iskazala zahvalnost Gospodu i molitvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da "dobrotom blagoslovi godinu koja nastaje".

- Sačuvaj ljubljene sluge tvoje, blagoverne i hristoljubive hrišćane pravoslavne, umnoži dane života njihovog u nenarušivom zdravlju i daruj im uspeh u svim vrlinama. Podari odozgo i svim ljudima tvojim dobra tvoja, zdravlje i spasenje i u svemu dobar napredak - nevedeno je u saopštenju.

Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć će dočekati Novu godinu.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Moleban i vatromet tačno u ponoć: Srpska Nova godina ispred Hrama svetog Save

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2018

Neposredno po završetku Molebana, tačno u ponoć, biće organizovan vatromet..Srpska pravoslavna crkva (SPC) uputila je poziv građanima da svi zajedno molitveno dočekaju pravoslavnu Novu godinu u Hramu Svetog Save na Vračaru. Moleban za početak pravoslavne Nove godine biće služen u 23.30 sati...,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.