Srbin pobedio na izborima za gradonačelnika u Mađarskoj

Izvor: Blic, 09.Okt.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin pobedio na izborima za gradonačelnika u Mađarskoj

Na izborima za gradonačelnika mađarskog mesta Lovra ubedljivu pobedu odneo je Ljubomir Aleksov, predsednik Samouprave Srba u Mađarskoj, osvojivši 85 odsto glasova, saopštilo je danas Ministarstvo dijaspore.

Ministar Srdjan Srećković je istakao da je, iako brojčano mala, srpska zajednica u Mađarskoj dobro organizovana i da je jedna od zvanično priznatih nacionalnih manjina u toj zemlji.

Srećković je napomenuo da je srpska zajednica maksimalno angažovana na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << očuvanju srpskog identiteta i aktivna na madjarskoj kulturnoj i društvenoj sceni i Aleksovu je čestitao na pobedi.

Aleksov je profesor istorije i delegat u Skupštini dijaspore i Srba u regionu koja je, u skladu sa Zakonom o dijaspori i Srbima u regionu, konstituisana u julu ove godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.