Izvor: RTS, 27.Apr.2021, 13:12

"Srbija otvorena kancelarija" – prilika da digitalni nomadi spoje posao i odmor

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže za RTS da je juče lansirana promotivna kampanja "Srbija otvorena kancelarija" - ponuda za "digitalne nomade", ljude koji rade od kuće, a kojih je u vreme pandemije koronavirusa sve više.
Marija Labović kaže da je u fokusu aktuelne promotivne kampanje Turističke organizacije Srbije aktivan odmor i odmor u prirodi, kao i poseta kulturno-istorijskim spomenicima i uživanje u gastronomiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Imamo informaciju sa Zlatibora da je u ovom trenutku popunjenost preko 70 procenata i da se očekuje da će biti puno turista za praznike. Istu informaciju imamo i kada su u pitanju Sokobanja i Lukovska banja", navodi Labovićeva.
Kaže da se traže destinacije koje su u prirodi i koje omogućavaju aktivnosti na otvorenom.
"Imamo informaciju i da su se mnogi hotelijeri odlučili da produže vreme kada se jede kako bi se što manje ljudi susretalo u restoranima, što je jako pohvalno", ističe Labovićeva.
Ističe da je Turistička organizacija Srbije nastavila i sa promotivnim kampanjama za strane turiste, iako je zbog pandemije zabeležen veliki pad dolazaka i noćenja.
"Poredeći sa prethodnim periodom, za 60 procenata manje imamo noćenja inostranih turista u prva dva meseca ove godine, ali važno je da ostanemo u fokusu kada se steknu uslovi za putovanje", objašnjava Labovićeva.
Kaže da će u maju početi i kampanja pod sloganom "Biram Srbiju", koja je namenjena domaćim turistima.
"Srbija otvorena kancelarija" – ponuda za digitalne nomadeJuče je lansirana i nova ponuda Turističke organizacije, a to je "Srbija otvorena kancelarija". U pitanju je ponuda za "digitalne nomade" – one koji rade od kuće. Njima se nudi da rad od kuće zamene takozvanim kancelarijama u prirodi.
Marija Labović kaže da se broj zanimanja koja rade od kuće povećao, pa su očekivanja da je čak 17 miliona potencijalnih nomada koji traže kancelariju.
"Najviše su nam u fokusu gradovi zato što su najviše bili pogođeni pandemijom, a i generalno gledano, nomadi na prvom mestu traže jako brz internet, mogućnost da koriste štampač, da imaju mir dok rade. Mi njima predstavljamo kako slobodno vreme mogu kvalitetno da provedu u Srbiji", objašnjava Labovićeva.
Ističe da internet dolazi i do najudaljenijih mesta u Srbiji i da domaći turisti često biraju ruralne sredine i sklanjaju se iz gradova da bi na jednom mestu napravili kombinaciju odmora i posla.
Veliko interesovanje za vaučere, uskoro novi u prometu Kaže da za građane Srbije ne postoje nikakvi preduslovi za putovanje kroz zemlju, što ne znači da ne treba da se pridržavaju svih epidemijskih mera.
Bliže se prvomajski praznici, pa je interesovanje i za turističke vaučere za odmor u Srbiji ogromno. Prvih 100.000 vaučera je već odobreno i podeljeno.
Marija Labović kaže da je rebalansom odobreno još 100 miliona dinara za dodatne vaučere, koji će uskoro biti u prometu.
"Verujemo da će biti jako traženi, pošto je ovih 100.000 podeljeno za nekih mesec i osam dana", ističe Labovićeva.
Navodi da su najčešći korisnici vaučera penzioneri, nezaposlena lica, lica sa primanjima manjim od 70.000 dinara, poljoprivrednici, ratni invalidi i studenti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.