Srbija očekuje više od milijardu i po dolara od turizma

Izvor: RTS, 18.Okt.2018, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija očekuje više od milijardu i po dolara od turizma

Beograd kao najatraktivnija turistička destinacija u ovom delu Evrope stalno nudi nove sadržaje turistima i tako neprestano privlači nove brojnim sadržajima. Samo prošle godine bilo je oko 1.200.000 više stranih turista. U prethodne tri godine povećao se i broj hotela za više desetina. Januara 2014. imao je 76 hotela, a sada ih je 116.
Beograd postaje kulturna prestonica i nezaobilazno istorijsko mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na turističkoj mapi. Srpska prestonica beleži 2.200.000 noćenja što je svrstava među najtraženije turističke destinacije. Broj noćenja u avgustu je za 38 odsto bio veći nego u avgustu prošle godine.

"Beograd je postao destinacija koja je prestižna i to ne samo u evropskim okvirima. Beograd je zanimljiv, o Beogradu se lepo piše i lepo slika proteklih nekoliko godina i kako je zamah sve veći, i kako su promotivne aktivnosti sve veće i kako su prihodi od turizma sve veći, onda imamo veliki broj franšiznih hotela koji dolaze u Beograd proteklih nekoliko godina", ukazuje Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograd.
Oldtajmeri i čuvene crvene trafike oživljavaju osamdesete , a karirani stolnjaci i kaldrma podsećaju na Skadarliju i boemski duh grada. Izložbena postavka pod nazivom "Tri lica Beograda" ispred hotela "Radison" dočarava nostalgičnu, boemsku i urbanu stranu prestonice Srbije.
"Lokacija je mnogo važna za nas. Beograd je veoma izuzetan grad koji pruža različite mogućnosti. To je grad koji ima velike prednosti i stvara izuzetan osećaj. Kao što sam rekao, nama je važna lokacija", navodi Jilmaz Jildirimlar, potpredsednik "Radison Hotel Grupe" za Centralnu i Istočnu Evropu.
Hotelijeri uočavaju povećanu potražnju za putovanjima u Beograd i Srbiju.
"Mi vidimo potencijal destinacije, vidimo Beograd na međunarodnim putovanjima. Sve više i više hotela dolazi na ovo tržište", smatra Gabrijela Ditetova, generalni menadžer hotela "Radison".
Srbija je prošle godine od turizma zaradila blizu jedne i po milijarde dolara. U 2018. očekvianja su da prihod bude i veći. Beograd ostvaruje više od polovine srpske zarade od turizma.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.