Srbija 1. juna otvara granice sa četiri zemlje regiona

Izvor: RTS, 12.Maj.2020, 15:13

Srbija 1. juna otvara granice sa četiri zemlje regiona

Srbija će otvoriti granice za protok ljudi u potpunosti od 1. juna, ali sa četiri zemlje iz okruženja. Liberalizovaće se u potpunosti kretanje sa Severnom Makedonijom, Albanijom, BiH i Crnom Gorom, javljaju "Novosti".
Prilikom prelaska granice biće obavezan brzi test na koronavirus, ili dve nedelje izolacije, navode Novosti. 

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je za RTS da se traži rešenje koje bi relaksiralo i olakšalo mogućnost ulaska u Srbiju sa testovima iz referentnih ustanova koji bi omogućili ljudima da uđu u zemlju i da ne idu u samoizolaciju.
Podsetio je da nijedna zemlja u toku pandemije koronavirusa, pa tako ni Srbija, ne može samostalno da donosi odluku o otvaranju granica. "Svaka odluka koja se donese mora biti usaglašena sa susednim zemljama preko čijih granica se prelazi", rekao je Odalović. 
Granice Srbije zatvorene su od 15. marta, kada je i uvedeno vanredno stanje zbog koronavirusa. U zemlju su mogli da uđu državljani Srbije koji se vraćali iz inostranstva, kao i diplomate i strani državljani sa boravišnom dozvolom. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.