Sporazum o socijalnom osiguranju Srbije i Slovenije

Izvor: S media, 03.Sep.2009, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o socijalnom osiguranju Srbije i Slovenije

Delegacije Vlada Srbije i Slovenije usaglasile su skoro kompletan tekst sporazuma o socijalnom osiguranju, a posle novih pregovora u oktobru očekuje se konačan dogovor, saopštilo Ministarstvo rada i socijalne politike Srbije.

Treća runda pregovora o zaključivanju sporazuma o socijalnom osiguranju okončana je juče u Ljubljani, a dve delegacije su, izuzimajući jednu spornu tačku, usaglasile kompletan tekst sporazuma o socijalnom osiguranju, piše u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Kako se navodi, obe delegacije su izrazile očekivanje da će jedina sporna tačka budućeg sporazuma biti usaglašena na četvrtoj rundi pregovora, početkom oktobra u Beogradu, čime bi se u potpunosti stvorili uslovi za potpisivanje sporazuma o socijalnom osiguranju Srbije i Slovenije.

Potpisivanjem tog sporazuma stvoriće se uslovi za ostvarivanje prava na penziju gradjana Srbije koji su deo radnog staža ostvarili u Sloveniji i gradjana Slovenije koji su deo radnog staža ostvarili u Srbiji.

Sporazumom je takodje predvidjen i reciprocitet prilikom korišćenja zdravstvenog osiguranja gradjana dve zemlje, kao i u ostvarivanju prava za slučaj nezaposlenosti, navodi se u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.