Sneg napravio totalni haos u ovoj opštini u Srbiji! Sela odsečena od sveta, putevi neprohodni!

Izvor: BKTV News, 23.Jan.2018, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg napravio totalni haos u ovoj opštini u Srbiji! Sela odsečena od sveta, putevi neprohodni!

Sneg koji je padao prethodna dva dana na područiju Pešterske visoravni nije uticao na prohodnost regionalnih puteva, osim do nekoliko sela, ali na gornjoj strani te visoravni, gde duva jak vetar, problem prave snežni nanosi.

Prema rečima Samira Bakića, nadzornog organa opštine Tutin, na gornjoj Pešteri je očišćen deo puteva ali je zbog vetra koji duva čišćenje je prekinuto.

"Danas ćemo opet nastaviti, postoje sela koja su neprohodna, ali, očekujemo da će >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ona biti prohodna u naredna 24 odnosno 48 sati, naravno ukoliko vetar bude manjeg intenziteta. Ono što je specifično i na donjoj Pešteri, deo Ribarića je zavejan" rekao je Bakić.

Dobro došli u Srbiju, dočekali smo i to! Svečano puštena u rad septička jama kod Leskovca! (VIDEO)

On kaže da su ekipe intervenisale više puta u prethodna tri dana u selima Draga, Vrba, Zapadni Mojistir, Ribariću.

U gradskom područiju opštine Tutin situacija je nešto bolja rekao je Bakić navodeći da se materijal posipa po lokalnim putevima.

Meštani Peštera, navikli su kažu na teške zimske uslove, oni sa kojima smo razgovarali, kažu da je put loš i da ima dosta snega ali da se nekako dovezu iz svojih udaljenih sela.

"Teške su zime, Pešter, mećave, hladno.. Automobil mi je zaglavljen, krenuo sam na posao u Suvi Do odavde pešice... Muka...", pričaju meštani.

U gradskom područiju opštine Tutin situacija je nešto bolja, rekao je Bakić.

Šef sekcije u Tutinu Sead Kurtović, kaže, da su svi putevi koje održava AD Novi Pazar put prohodni.

Ne prestaje da pada! Sneg zatrpao jugozapadnu Srbiju, saobraćaj otežan!

"Put prema Pešteri je otežano prohodan, na Erveničkom brdu koje se nalazi na 15 kilometru od Tutina imamo snežne nanose. Dakle kada je vetar on stvara snežne nanose koji mogu da budu i do dva metra visine. Trenutno je prohodno", rekao je Kurtović apelujući na vozače da koriste zimsku opremu u svim višim predelima Peštera.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.