Slučaj radnika u Slovačkoj se nastavlja: Ponašanje naše ambasade je skandalozno, tvrdi predsednik sindikata Sloga!

Izvor: BKTV News, 20.Okt.2017, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj radnika u Slovačkoj se nastavlja: "Ponašanje naše ambasade je skandalozno", tvrdi predsednik sindikata Sloga!

Slovačka policija privela je u utorak 23 radnika iz Srbije u gradu Šala, zbog nelegalnog rada.

Predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović izjavio je da je skandalozno da ambasada Srbije u Bratislavi nije reagovala niti pomogla radnicima koji su privedeni u toj zemlji, zbog navodno, lažnih ugovora o radu. Kaže i da nije tačno da je ambasadu kontaktirao samo jedan uhapšeni radnik, kako je to saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Oglasila se policija >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Slovačkoj: Svi radnici proterani, dat rok da napuste zemlju!

Uhapšeni Srbi su radili za južnokorejsko preduzeće "Šin Heung Presižen Slovakija". Pored 23 radnika iz Srbije uhapšeno je i osmoro Makedonaca, četvoro državljana Bosne i Hercegovine i 27 Ukrajinaca.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je da je grupa od 23 srpska državljana, koji su, iz grada Šala, gde su radili u fabrici SHC, privedena u Prihvatni policijski centar Medvedovo, zbog nelegalnog rada. Iz Ministarstva navode da je samo jedan radnik - Dejan Cvetković - kontaktirao ambasadu u Bratislavi sa zahtevom za konzularnu zaštitu.

Novi detalji u slučaju radnika iz Srbije koji su PRIVEDENI U SLOVAČKOJ!

"Mi imamo drugačije informacije. To što je ministarstvo saopštilo je skandalozno, tu nema ni grama istine. Činjenica je da su gotovo svi privedeni kontaktirali ambasadu, oni koji su imali mobilni telefon kod sebe...Bilo je više desetina poziva...Istina je da su se oni iz ambasade javili samo jednom čoveku, ali ni njemu nisu ništa pomogli", rekao je Veselinović u Danu uživo.

FOTO: Pixabay

"Šta bi se desilo da su 23 američka državljana uhapšena? Stejd dipartment bi reagovao, poslao bi i avion po te ljude! Jednoj ženi je pozlilo i svi su morali da skupljaju novac kako bi pomogli, a u našoj ambasadi nije bilo nikoga briga za to", rekao je.

Radnici hidroelektrane pronašli u jezeru telo u fazi raspadanja!

Prema njegovim rečima, država ćuti na dešavanja poput ovih u Slovačkoj, zato što joj odgovara da ljudi odlaze iz zemlje.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.