Slučaj hotela Bristol – ministarstvo tvrdi da je prihvatilo preporuke ombudsmana

Izvor: RTS, 26.Jul.2019, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj hotela "Bristol" – ministarstvo tvrdi da je prihvatilo preporuke ombudsmana

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je primilo preporuke zaštitnika građana Zorana Pašalića povodom rešavanja statusa stanara napuštenog hotela "Bristol". Ističu da se već postupa u skladu sa datim preporukama.
U saopštenju se navodi da je Ministarstvo odbrane i pre dobijanja preporuka više puta korisnicima smeštaja "Bristola" poručilo da i dalje nudi adekvatno rešenje i poziva ih da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se usele u stanove za privremeni smeštaj koji su dobijeni od Grada Beograda ili u vojnosamačke hotele "Zvezdara" i "Galeb" u Beogradu, u skladu sa pravima koja ostvaruju.

Ministarstvo odbrane ponovo je pozvalo sve osobe koje i dalje borave u "Bristolu" da prihvate njihovu ponudu, a "političare da ih ne zloupotrebljavaju u dnevnopolitičke svrhe i njima ne manipulišu radi dobijanja medijskog prostora, kao i da im ne obećavaju nešto što im po zakonima i propisima ne pripada".
U saopštenju se ističe kako je više od 90 odsto korisnika smeštaja u hotelu "Bristol" prihvatilo ponuđena rešenja i da je resorno ministarstvo mesecima unazad nudilo preostalim stanarima navedeni privremeni smeštaj, a da su to oni uporno odbijali tražeći trajno rešenje svog stambenog pitanja, što po zakonu nije moguće ostvariti.
"Naglašavamo da Ministarstvo odbrane nije dobilo nijedan stan od Grada Beograda u trajno vlasništvo, već samo na korišćenje. Sve ostalo je zlonamerna laž", dodaje se u saopštenju.
Kao što ne mogu da se otuđe sobe u hotelu "Bristol", tako se ni stanovi dobijeni od Grada Beograda ne mogu otuđiti, što je glavni zahtev lica koja i dalje borave u "Bristolu", zaključuje se u saopštenju resornog ministarstva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.