Sindikat Drame: Ako Savić ne podnese ostavku, 8. novembra štrajk

Izvor: RTS, 06.Nov.2018, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat Drame: Ako Savić ne podnese ostavku, 8. novembra štrajk

Večeras u 22 sata ističe rok koji su predstavnici dramskog sindikata Narodnog pozorišta (SINGLUS) dali upravniku nacionalnog teatra Dejanu Saviću da podnese ostavku, a ukoliko se to ne desi stupiće u štrajk.
Predsednica SINGLUS-a Ivana Nenadović kaže za Tanjug da se večeras ništa neće dogoditi u Narodnom pozorištu i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << narednih dana poštovati zakonom propisanu proceduru kada je u pitanju štrajk.

"U zakonski propisanom roku mi ćemo najaviti štrajk upozorenja u trajanju od jednog sata", rekla je Nenadovićeva i najavila da će to sprovesti 8. novembra ukoliko Savić ne podnese ostavku.
Nenadovićeva je dodala da se nada da će nadležne institucije ipak rešiti situaciju u Narodnom pozorištu koje je, kako je naglasila, opterećeno nagomilanim problemima.
"Ideja našeg sindikata nije da štrajkujemo već da radimo, ali u uslovima koji su dostojni ljudi", naglasila je Nenadovićeva.
Savić nije želeo da da izjavu za Tanjug, sve dok se, kako je rekao, Narodno pozorište ne oglasi zvaničnim saopštenjem.
Ranije je rekao da nema nikavog razloga da podnosi ostavku i da se protiv njega vodi "prikrivena politička kampanja", kao i da su glumci izmanipulisani.
Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović je na sednici Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije 2. novembra rekao da će Ministarstvo dati izvesno vreme Upravnom odboru Narodnog pozorišta da sredi prilike u toj kući, a u suprotnom jedna od opcija biće smenjivanje upravnika Savića i Upravnog odbora i uvođenje v. d. stanja.
Kriza u Narodnom pozorištu izbila je pošto je smenjen direktor Drame Željko Hubač, što je izazvalo nezadovoljstvo većine umetničkog ansambla.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk upozorenja ili ostavka Savića?

Izvor: SEEcult.org, 07.Nov.2018, 04:34

Dramski sindikat Narodnog pozorišta SINGLUS najavio je štrajk upozorenja za 8. novembar, nakon što je istekao rok koji je dat upravniku Dejanu Saviću da podnese ostavku. Prema nezvaničnim informacijama, međutim, Savić će to ipak učiniti.

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.