Izvor: Danas, 27.Maj.2022, 13:02

„Šest meseci dovijanja, odmora i bolovanja, dok na kraju ne budem morala da dam otkaz“: Maji je isteklo porodiljsko, a njen sin još nema pravo na vrtić

Maja Stanišić iz Beograda, mama jednogodišnjeg dečaka Lazara, ne može da se vrati na posao jer njen sin, rođen u martu, još uvek nije krenuo u vrtić. Kroz sličnu situacije prolaze porodice širom Srbije, pogotovo one čiji su mališani rođeni u martu, aprilu i maju, jer ta deca iako su napunila godinu dana u vrtić kreću tek u septembru. 

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Upis u vrtić i dovijanje na 101 način: Kako se roditeljima podmeće noga na svakom koraku

Izvor: Danas, 28.Maj.2022, 07:33

Svake godine u aprilu se otvara konkurs za upis u vrtiće, a deca u predškolske ustanove kreću u septembru. Ovakva praksa znači da deca rođena na primer u martu čekaju skoro šest meseci nakon što napune godinu dana da krenu u vrtić.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.