Izvor: Blic, 02.Apr.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sela u Kosovskom pomoravlju dobila struju

Srpska sela u Kosovskom Pomoravlju Grnčar, Vrbovac i Mogila dobila su električnu energiju, potvrdio je Tanjugu predsednik opštine Gnjilane Nenad Kojić.

Prema njegovim rečima, meštani ovih sela dobili su struju u sredu nakon pregovora sa predstavnicima Međunarodne zajednice i Kosovske-elektroenergetske korporacije (KEK). Kojić, međutim, ističe da u tim pregovorima nije postignuta saglasnost oko eventualne naplate električne energije i da razgovori o trajnom rešavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovog problema tek predstoje. Predsednik opštine Gnjilane ističe da u ovom trenutku sva sela u Kosovskom Pomoravlju imaju električnu eneergiju nakon višenedeljnog isključenja. Načelnik kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić u izjavi Tanjugu navodi da, uprkos činjenici što su meštani ovog okruga dobili struju nakon višenedeljnog isključenja, oni su i dalje izloženi višečasovnim restrikcijama karakterističnim za potrošače C grupe. Prema odluci KEK-a potrošači koji uopšte ne plaćaju električnu energiju nalaze se u C grupi i svakodnevno su izloženi višečasovnim restrikcijama električne energije bez ikakvog plana isključenja ili prethodne najave.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sela u Kosovskom pomoravlju dobila struju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2009

GNJILANE - Srpska sela u Kosovskom Pomoravlju Grnčar, Vrbovac i Mogila dobila su električnu energiju, potvrdio je Tanjugu predsednik opštine Gnjilane Nenad Kojić...Prema njegovim rečima, meštani ovih sela dobili su struju u sredu nakon pregovora sa predstavnicima Međunarodne zajednice i Kosovske-elektroenergetske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Rešenje strujne krize na jugu

Izvor: RTV Pink, 03.Apr.2009, 17:41

Bogdanović: Ministarstvo će plaćati struju za ugrožene. . . Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da je resorno ministarstvo spremno da plaća račune za električnu energiju za socijalno najugroženije stanovnike na Kosovu i Metohiji. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.