Sela oko Ivanjice sa svih strana ZAVEJANA: Koliko god da očistimo, PONOVO NAS ZATRPA

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sela oko Ivanjice sa svih strana ZAVEJANA: Koliko god da očistimo, PONOVO NAS ZATRPA

Svi putni pravci na području ivanjičke opštine su prohodni ali je veoma oteženo kretanje pa se vozačima savetuje maksimalan oprez za volanom.

Sneg neprekidno pada od prošle noći, mokar je i težak i zadržava se na kolovozu a u višim predelima izaziva i lomljenje grana uz manji odron na putevima.

Najviše ga ima na planinama Javor i Golija, oko tridesetak centimetara, pa su obavezni lanci i upotreba zimske opreme ukoliko krećete u ovom pravcu. Otežano je kretanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prema Katićima i Jasenovu.

Zoran Bojanović, iz sela Brezova kaže da je jutros jedva dovezao dete kod lekara u Ivanjici.

- Ja mislim da je za par sati napadalo preko desetak centimera snega na putu. dete je bolesno, morao sam hitno da idem u Dom zdravlja, verujte da sam jedva dovezao auto. Klizavo je, sneg je mokar, vuče...Najgore je što konstantno pada, i kad očiste nema dugo efekta jer napada nov. Ne znam kako ću se vratiti kući – priča Bojanović.

U preduzeću Puetvi saznajemo da je sve prohodno ali da se kolovozi čiste prema prioritetima.

- Imamo tri kamiona non stop na terenu, čistimo pre svega prioritetne putne pravce, onda slede putevi drugog pa trećeg reda. Otežava nam održavanje činjenica da sneg pada bez prekida i dosta je težak. Za sada uspevamo da pročistimo sve pravce ali napominjemo da je obavezna zimska oprema i brzina kretanja prilagodjena zimskim uslovima saobracaja. Dakle maksimalno oprezno na putevima prema Goliji, Javoru i Mučnju - poručuje Vitomir Arsović rukovodilac sektora za održavanje u ivanjičkim "Putevima".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IVANJIČKA SELA ZAVEJANA: Sneg neprestano pada, oprez na putevima

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015

IVANJICA - Svi putni pravci na području ivanjičke opštine su prohodni ali je veoma oteženo kretanje pa se vozačima savetuje maksimalan oprez za volanom...Sneg neprekidno pada od prošle noći, mokar je i težak i zadržava se na kolovozu a u višim predelima izaziva i lomljenje grana uz manji odron...

Nastavak na Kurir...

Otežano kretanje u planinskim predelima zbog snega

Izvor: RTS, 28.Nov.2015, 05:05

Sneg koji pada od ranih jutarnjih sati na području Moravičkog i Zlatiborskog okruga nije ozbiljnije ugrozio saobraćaj, osim u planinskim predelima Golije i Javora gde je otežano kretanje, pa su obavezni lanci i upotreba zimske opreme. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.