Savići napokon imaju svoju kuću, život kod Gnjilana sada će im biti mnogo lakši

Izvor: RTS, 20.Nov.2019, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savići napokon imaju svoju kuću, život kod Gnjilana sada će im biti mnogo lakši

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" sagradila je kuću desetočlanoj porodici Savić u Koretištu kod Gnjilana. Svako od osmoro dece Savića sada ima svoj krevet.
Ivana i Ivica Savić imaju četiri ćerke i četiri sina. Najstarija Magdalena ima 12 godina a najmlađa Lena tri meseca.

Ova porodica živela je u zajednici od 22 člana.
"Sada je došlo vreme da imamo svoju kuću. Ima kupatilo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << voda, tri spavaće sobe, nameštaj", kaže Ivica.
Ivanu raduje i to što će imati svoju kuhinju.
"Sada imamo svoju kuhinju i spavaće sobe da mogu deca da spavaju i da se raskomote. Mnogo smo teško živeli, sva deca su bila u jednoj sobi", priča Ivana.
Vladika Teodosije smatra da je ova porodica za primer.
"Porodica Savić je primer svima da je bogatstvo u deci i ta deca treba da nas naslede na ovim svetim prostorima", rekao je vladika Teodosije.
Stotinak donatora pomoglo je gradnju kuće Savićima. Uključili su se košarkaši iz Srbije, Makedonije, lokalne vlasti u Skoplju.
"Mi to radimo često i dole u Makedoniji, ali i sa našom braćom iz Srbije trudimo se da pomognemo na Kosovu ljudima kojima je pomoć potrebna", navodi Saša Bogdanović, predsednik skopske opštine Centar.
Predsednik Organizacije "Srbi za Srbe" Igor Rašula kaže da je to druga kuća koju su u ovoj godini izgradili na KiM. Uveliko smo počeli i treću, rekao je Rašula.
Brojnoj familiji puno pomoći treba. Svakodnevno uz njih je sveštenstvo i monaštvo i narodna kuhinja Eparhije raško-prizrenske.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.