Saobraćaj se hitno preusmerava! Poznati most bolestan, konstrukcija pred pucanjem!

Izvor: BKTV News, 19.Jun.2017, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj se hitno preusmerava! Poznati most "bolestan", konstrukcija pred pucanjem!

Rok za završetak rekonstrukcije Ložioničkog mosta je pomeren, a cena ovog poduhvata biće mnogo skuplja zbog dotrajale konstrukcije.

Naime, tokom površinskih radova, utvrđeno da je popustila i konstrukcija petlje.

Početkom aprila o trošku „Puteva Srbije“ počeo je posao obnove 40 godina starog mosta na magistralnom pravcu Požega – Zlatibor kroz Užice, uz najavu da će sve biti završeno do 19. juna. Međutim, posle skidanja asfalta otkirvena je potencijalno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << opasnija „bolest“ građevine.

Tri razloga zbog kojih je izgradnja novog bolja od rekonstrukcije starog Savskog mosta!

“Posle podizanja kolovoznog zastora pronađeno je da su popustili konstrukcioni elementi, što je manje - više bilo i očekivano s obrzirom da je most star četiri decenije. Bila su dva izbora – ili da se rehabilituje samo površinski sloj, kao što je prvobitno planirano, ili da se konstrukcija ojača.

FOTO: Youtube/Printscreen

„Putevi Srbije“ odlučili su ovo drugo, jer ako se dotrajali elementi ne saniraju odmah, Ložionički most bi za koju godinu bio nebezbedan za saobraćaj. Bolje je konstrukciju, ako radovi već traju, ojačati odmah i rešiti problem za narednih nekoliko decenija, nego čekati da most postane potpuno rizičan za saobraćaj”, priča Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica.

Blokiran Brankov most: Zbog udesa su sve tri trake neprohodne!

Dodatni radovi uslovili su da saobraćaj preko petlje bude zatvoren do kraja jula, ali i da vrednost investicije sa predviđenih 30 "skoči" na 50 miliona dinara.

Zbog radova na petlji saobraćaj sa magistrale se već dva i po meseca usmerava kroz Užice.

Spremite se, počinju radovi na Brankovom mostu!

Nešić ukazuje da Gradska uprava nije zadovoljna intenzitetom obnove mosta i apeluje na izvođače radova da ubrzaju posao zbog saobraćajnih gužvi.

Odmah posle otvaranja Ložioničkog mosta, kaže on, počeće izgradnja kružnog toka, upravo na potezu kroz koji se usmerava saobraćaj sa magistrale – između Javne garaže, Vatrogasnog doma i NIS-ove pumpe.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.