Sanacija vijadukta počinje sutra, saobraćaj obustavljen do kraja nedelje

Izvor: RTS, 08.Okt.2018, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanacija vijadukta počinje sutra, saobraćaj obustavljen do kraja nedelje

U utorak će početi radovi na popravljanju oštećenih stubova na vijaduktu na obilaznici oko Čačka. Potpuna obustava saobraćaja važiće do sledeće nedelje. Saobraćaj se preusmerava kroz grad i industrijsku zonu, a alternativni putni pravac je i preko Beljine.
Saobraćaj na obilaznici oko Čačka potpuno je obustavljen od juče posle podne, kada je napukao jedan od nosećih stubova na vijaduktu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Predstavnik investitora, odgovorni projektant, odgovorni izvođač radova, nadzorni organ i predstavnici Grada Čačka obišli su nadvožnjak.
Dogovoreno je da se nastavljaju radovi na gornjem stroju mosta po projektu rehabilitacije, a iz radova izuzeta su polja iznad oštećenih stubova 14, 15 i 16. 
Potpuna obustava saobraćaja važiće do kraja nedelje, a alternativni putni pravac je kroz Čačak i preko Beljine.
Uspostavljanje naizmeničnog propuštanja saobraćaja preko vijadukta očekuje se sredinom naredne nedelje.
Kompletna rekonstrukcija vijadukta počela je sredinom maja i bilo je predviđeno da radovi traju do početka septembra.
Zbog kišnog leta, novi rok za završetak je bio polovina oktobra, ali zbog novonastale situacije očekuje se da saobraćaj u punom profilu bude pušten između 1. i 15. novembra.
Projekat rehabilitacije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka izradila je projektna organizacija IMS, Beograd, dok nadzor na radovima rehabilitacije objekta vrši nadzorna služba JP "Putevi Srbije".
Izvođač radova na rehabilitaciji nadvožnjaka je kompanija "Štrabag".
Projekat rehabilitacije je obuhvatio radove gornjeg stroja mosta pre svega zamenu elemenata saobraćajnih profila, saopštili su "Putevi Srbije".
Vijadukt na obilaznici oko Čaka veoma je prometan, tim delom magistralnog puta ka Užicu i Crnoj Gori u letnjim meseci dnevno prolazi i do 12.000 vozila. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stručnjaci na terenu: Pukotine na stubu, totalna obustava

Izvor: B92, 08.Okt.2018

Na obilaznici oko Čačka obustavljen je saobraćaj zbog pukotina koje su se pojavile tokom radova na jednom od stubova nadvožnjaka...U Putevima Srbije kažu da se početak naizmeničnog propuštanja vozila na vijaduktu očekuje tek polovinom naredne nedelje...Pukotine na stubu vijadukta pojavile su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.