STIŽE TEHNOLOŠKO ČUDO Završšen tender za nabavku sajber nožža

Izvor: Blic, 17.Okt.2017, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIŽE TEHNOLOŠKO ČUDO Završšen tender za nabavku sajber nožža

Završen je tender za nabavku sajber noža koji će biti instaliran u Kliničkom centru Srbije, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i navodi da će Srbija za tri do četiri godine, što se tiče zdravstva, biti lider u regionu.

- Završen je tender za nabavku sajber noža. Odvojen je novac, ugovor se potpisuje. Navedite mi zemlju gde pacijenti za osnovno zdravstveno osiguranje imaju dostipan gama nož, sajber nož - rekao je ministar novinarima tokom posete Klinike za hematologiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << KCS.

Podsetio je da se sajber nož koristi za tretiranje svih tumora do osam milimetara u telu - od grudnog koša, abdomena, male karlice i kičme, koji ne mogu da se odstrane hirurškim putem.

Lončar kaže da je nabavljeno šest linearnih akceleratora na kojima se zrače pacijenti oboleli od karcinoma, da se aparati instaliraju u Kladovu, Nišu, Kragujevcu i Beogradu.

To će, kako je rekao, rešiti problem lista čekanja na zračnu terapiju.

- Ništa ne može da se reši preko noći. Za tri do četiri godine Srbija će biti ubedljivi lider u regionu u zdravstvu, a verovatno i šire, samo ako nastavimo da se dogovaramo i da timski radimo - zaključio je ministar.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Završen tender za nabavku sajber noža

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2017

Završen je tender za nabavku sajber noža koji će biti instaliran u Kliničkom centru Srbije, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i navodi da će Srbija za tri do četiri godine, što se tiče zdravstva, biti lider u regionu..."Završen je tender za nabavku sajber noža. Odvojen je novac, ugovor...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.