SLUČAJ TRIHINELOZA Pod lupom tužilaštva lovci, veterinar, inspekcija...

Izvor: Blic, 27.Jan.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLUČAJ TRIHINELOZA Pod lupom tužilaštva lovci, veterinar, inspekcija...

Osnovno tužilaštvo u Užicu saopštilo je da je podovom slučaja „trihineloza“ u Čajetini izdat nalog policiji Policijskoj upravi Užice da proveri okolnosti pod kojim je došlo do trovanja građana zaraženim mesom divlje svinje.

Tužilaštvo navodi da je predmet provere ko je i kada odstrelio divljač zaraženu trihinelom, na koji način su uzeti uzorci mesa na analizu, ko je i primenom kojih metoda pregledao meso, da li je ispoštovana procedura, kako je vršena dalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obrada i distribucija mesa...

U saopštenju se dodaje da su policija i veterinarski inspektori, po nalogu Tužilaštva, kako bi se suzbilo širenje zaraze, oduzeli sve mesne prerađevine spravljene od divljih svinja koje su imale trihinelu.

- U toku su provere svih okolnosti vezanih za nastanak zaraze. Obavljaju se razgovori sa licima koja su učestvovala u obradi i distribuciji mesa divljači, i uopšte sa svim licima koja su dolazila u kontak sa mesom sporne divljači, odgovornim u Veterinarskoj stanici „Čajetina“ koja je izdala potvrdu o ispravnosti mesa, odgovornim u Lovačkom udruženju „Zlatibor“ čiji lovci su odstrelili divlje svinje. Takođe, prikupljaju se svi relevantni materijalni dokazi i vrši provera rada Lovačkog udruženja „Zlatibor“ i Veterinarske stanice „Čajetina“ kako bi se utvrdilo da li je tokom pregleda mesa divljači bilo kakvih propusta, - poručuje Osnovno javno tužilaštvo u Užicu.

Kako se navodi, postoje osnovi sumnje da je neko učinio krivično delo protiv tog lica biti podneta krivična prijava i pokrenut odgovarajući postupak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.