SLOBODA 2017: Prvi put MIGOVI izloženi u Batajnici, brojni građani čekaju SPEKTAKL na nebu (FOTO)

Izvor: BKTV News, 20.Okt.2017, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLOBODA 2017: Prvi put MIGOVI izloženi u Batajnici, brojni građani čekaju SPEKTAKL na nebu (FOTO)

Počelo je!

Na aerodromu Batajnica sve je spremno za Prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2017" povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, a prvi put izloženi su novi migovi 29 čija će svečana zvanična primopredaja biti održana danas.

Brojni građani pristižu na Batajnicu gde će imati prilike da vide, osim novih izloženih migova 29 više od 2.200 pripadnika Vojske Srbije, više od 130 razlicitih vozila, 30 aviona i helikoptera, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << više od 40 projekata u naoružanju i opremi na kojima radi odbrambena industrija Srbije, modularnu pušku sa dva kalibra, nove vojnike opremljene po konceptu "1.500".

Uz avijaciju Vojske Srbije, u letačkom delu prikaza učestvovaće i ruska akro-grupa "Striži", a statički deo prikaza biće posvećen novim proizvodima Odbrambene industrije Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane da dođu na aerodrom u Batajnici uz poruku da će videti drugačiju Vojsku Srbije, kao i da polako, ali sigurno jačamo borbenu i vatrenu moć naše armije.

Prikazu "Sloboda 2017" prisustvovaće pored predsednika Srbije i najviše državno i vojno rukovodstvo Srbije, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predstavnici diplomatskog kora.

Inače, ulaz na aerodrom Batajnica moguć je na kapijama 1, 1A i 2, koje su obeležene, a nalaze se na putu Batajnica-Nova Pazova dok ulaz neće biti moguć kod Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović".

Zbog opše bezbednosti, saobraćaj od centra Batajnice do Nove Pazove, kao i isključenje sa autoputa kod Novih Banovaca ka Batajnici zatvoreni su za privatna vozila, a linije gradskog prevoza, pojačane su iz centra Batajnice i Nove Pazove do aerodroma.

Građani koji stignu u Batajnicu BG vozom će moći da koriste i posebne lokalne linije Gradskog saobraćajnog preduzeća koje polaze sa železničke stanice i iz centra Batajnice i prevoze putnike direktno do vojnog aerodroma, a u saradnji sa Gradom uvedene su kružne "šatl" linije na tom potezu.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.