SUTRA POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA: Samo u Beogradu skoro 17.000 mališana

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUTRA POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA: Samo u Beogradu skoro 17.000 mališana

Uoči sutrašnjeg početka nove školske godine sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak čestitao je svim beogradskim prvacima polazak u školu i poželeo im puno uspeha tokom školovanja.

– Sutra je u školskim klupama prvi put skoro 17.000 mališana u Beogradu. Želim im puno uspeha i sreće na početku njihovog obrazovanja – rekao je Gak.

On je i ostalim učenicima koji se sutra vraćaju u škole nakon letnjeg raspusta poželeo uspešnu školsku godinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gak je istakao da sve škole spremno dočekuju đake i najavio nastavak obnove i rekonstrukcije škola u Beogradu.

– U ovom trenutku vrednost svih započetih radova u školama je oko 800 miliona dinara, cilj je obnova svih škola kojima je to potrebno uz organizaciju nastave na način koji ne remeti decu, ali sa ciljem da uz strpljenje dok radovi traju ona kasnije dobiju što bolje uslove za  učenje – rekao je Gak.

On je podsetio da je najvažnija investicija u obrazovanju u ovom trenutku izgradnja škole u naselju Leštane koja je u toku, ali i da je započeta rekonstrukcija škole "1.300 kaplara" na Zvezdari, te da preporod u toku nove školske godine očekuje i osmoletke "Vladislav Ribnikar" i "Vladimir Rolovi", gde radovi počinju sutra, kao i OŠ "Sveti Sava".

– Ovaj investicioni ciklus ne sme da stane. Prošle godine je za nabavku računara, klupa, tabli i druge opreme neophodne školama Sekeretarijat izdvojio 150 miliona dinara dok je sada već u avgustu ta cifra premašena i do sada za te namene u 2019. utrošeno 180 miliona dinara – rekao je Gak.

U planu su, kako je istakao, obimni radovi i u školama "Vlada Obradović Kameni", "Rade Drainac", "Kneginja Milica", ali i u Trgovačkoj, Dvanaestoj gimnaziji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Beogradu NIKAD VIŠE PRVAKA, škole spremne za 17.000 učenika prvog razereda

Izvor: Blic, 01.Sep.2019

Nova školska godina počinje sutra, a u Beogradu će u školskim klupama prvi put biti skoro 17.000 mališana, rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.