Izvor: RTS, 30.Avg.2022, 15:25

Ružić učenicima: Od srca vam želim da napredujete i postanete vredni i dobri ljudi

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić poželeo je uspešan početak školske godine svim učenicima i zaposlenima u školama u Srbiji. Ministarstvo je uputilo dopis svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u kome se navodi da će i ova školska godina početi intoniranjem himne.
Branko Ružić je, obraćajući se deci koja ove godine polaze u prvi razred osnovne škole, istakao da je 1. septembar jedan od najznačajnijih datuma u životu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svakog učenika, navodi se u saopštenju.

"Toga dana postajete školarci, steći ćete nova znanja, nove drugove i drugarice i biti ponos vašim učiteljima. Siguran sam u to da će vam učenje biti važno i zanimljivo i da ćete biti srećni kad god naučite nešto novo i vredno", poručio je ministar.
Obratio se i ostalim učenicima osnovnih i srednjih škola, kojima je poželeo srećan povratak u školske klupe.
Naveo je da su škole mesta važna za lični razvoj mladih, jer u njima pored novih znanja i veština uče o pravim vrednostima.
"Nemojte zaboraviti na važnost drugarstva, solidarnosti, tolerancije i razumevanja, jer je školski život prava prilika da pokažemo da osim znanja imamo i ljudske vrline i vrednosti. Od srca vam želim da napredujete i postanete vredni i dobri ljudi", rekao je Ružić.
U pismu svim zaposlenima, poručio je da je cilj Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da nastavi da na najbolji mogući način unapređuje obrazovni sistem, kao i uslove za rad i učenje u svim obrazovnim ustanovama.
Prema njegovim rečima, prethodne godine bile su pune izazova i bilo je dosta novina koje su se odnosile na nove programe nastave i učenja, digitalizaciju nastave i udžbenika i druga didaktičko-metodička rešenja.
Ružić je izrazio posebnu zahvalnost nastavnicima, koji su, kako je rekao, ključni za realizaciju nastave i uspeh učenika.
"Uveren sam u to da ćete i narednu školsku godinu uspešno realizovati, želim vam uspeh u daljem radu, zdravlje i ličnu sreću", poručio je ministar.
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je dopis svim obrazovno-vaspitnim ustanovama, u kome se navodi da će i ova školska godina početi intoniranjem himne.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.