Izvor: RTS, 27.Feb.2021, 15:01

Ružić: Podržavam inicijativu predsednika Vučića u vezi sa udžbenicima

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da podržava inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pripremu i štampu udžbenika za nastavne predmete od značaja za očuvanje nacionalne istorije i identiteta preuzme država.
"Kao i predsednik Vučić, smatram da je važno da sadržaji udžbenika za predmete koji su važni za naš nacionalni identitet moraju da budu pažljivo birani i dostupni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mladim generacijama", rekao je Ružić.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja spremno je da preuzme neophodne aktivnosti u smeru otvaranja dijaloga i realizacije ove inicijative.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije danas najavio da će početkom nedelje podneti inicijativu da samo država može da pravi udžbenike srpskog jezika, istorije i geografije.
"Srpsku istoriju i geografiju pisaće samo država Srbija", naveo je predsednik Vučić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ružić: Podrška da štampanje udžbenika iz nacionalnih predmeta preuzme država

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Feb.2021

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić podržao je inicijativu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da država preuzme pripremu i štampu udžbenika za nastavne predmete od značaja za očuvanje nacionalne istorije i identiteta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.