Rusija naoružava Srbiju: Stižu 12 “Mig 29M2″ i PVO sistem S-300!

Izvor: BKTV News, 01.Dec.2012, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija naoružava Srbiju: Stižu 12 “Mig 29M2″ i PVO sistem S-300!

Rusija je spremna i da pomogne ekonomsko uzdizanje Srbije i da je naoruža. Tako da bi svako ko bi hteo da je napadne – kako je u Beogradu rekao prvi potpredsednik vlade RF Dmitrij Rogozin – prethodno morao dobro da razmisli.
Sa Rogozinom je u Beogradu boravila vrlo jaka ekipa ruske vojne industrije u kojoj su bili i direktori fabrika „Mig“ i „Suhoj“ i izvozne firme za oružje „Rosoboroneksport“.
U okviru ranijih pregovora i dogovora sa ruskom stranom, Beograd je već >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << definisao svoje potrebe: 12 aviona „mig 29M2“ jednoseda i četiri dvoseda. Ili deset jednoseda i dva dvoseda istog aviona.
Rusi nude istu cenu i za jednosede i dvosede, a obe varijante imaju istu opremu i nose isto naoružanje.
Najverovatnije rešenje će ipak biti: osam jednoseda i četiri dvoseda. Ovo bi značilo da Srbija – uz četiri „mig 29“ – ponovo ima kompletnu savremenu eskadrilu ratnih aviona.
U paketu sa „migovima“, trebalo bi da stignu i raketni sistemi „pancir” (12) i „buk”.
Najznačajniji u ponudi su ipak: strateški raketni sistemi S-300 sa raketama od još moćnijeg sistema S-400.
Rusi su spremni da nam isporuče i najmodernije radare koji su potpuno otporni na antiradarska dejstva raketa zapadne proizvodnje.
„Mig 29M2“ je triput jeftiniji od „tajfuna“ i „rafala“, a Rusi. A još nude kredit, ali i plaćanje isporukama naše robe, od poljoprivrednih do proizvoda vojne industrije.
Rusija se interesuje za naš školski avion „lasta“ i naše oklopno vozilo „lazar“.
Izvor: Politika
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.