Rusija će zaštiti genom građana zakonom

Izvor: Vostok.rs, 06.Jan.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će zaštiti genom građana zakonom

Rusija je pripremila nacrt zakona koji podrazumeva zaštitu genoma građana Ruske Federacije, čime će se ta informacija izravnati sa zakonom koji štiti njihove lične podatke, saopštila je ruska služba „Rospotrebnadzor“, predlog je objavljen da sajtu pravnih akata Vlade
Prema rečima šefa službe Ane Popove, sa razvojem tehnologije postalo je daleko lakše doći do informacije koja otkriva zdravstveno stanje građana Ruske Federacije, odnosno o standardnim alergijskim reakcijama, zatim o osetljivosti građana na određene preparate, ali i druge karakteristike. Ona je naglasila da mnoge zemlje već imaju te mere u svojim zakonodavstvima. „Mislim da je to dobar pristup rešavanju tog problema, a Rusija to danas namerava da učini kroz izmenu normative“, ocenila je.    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.