Izvor: RTS, 11.Maj.2021, 17:35

Ronaldov dres prodat za 1,3 miliona dinara - može li Mesi da donese više za lečenje malog Gavrila

Potpisani dres Kristijana Ronalda prodat je za 1,3 miliona dinara na aukciji za pomoć osmomesečnom Gavrilu Đurđeviću, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, saopštila je kompanija "Mocart".
Kako je saopštila kompanija "Mocart", koja je uspela da dođe do Ronalda i pozove ga da se priključi akciji, kupac dresa je želeo da ostane anoniman, ali je otkrila da je reč o kolekcionaru i uličnom umetniku koji stoji iza Instagram profila "Black Sails".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Kristijano je poslao svoj potpisan dres nakon što je kompanija "Mocart" kupila njegovu kapitensku traku i uplatila više od 7,5 miliona dinara na Gavrilov račun u fondaciji "Budi human". 
Kompanija "Mocart" spojila je Mesija i Ronalda zahvaljujući fudbalskim menadžerima iz agencije "Lian Sports" Nikoli Damjancu i Faliju Ramadaniju i u saradnji sa organizacijom "Zajedno za život", "Mocart" je stavio njihove potpisane dresove na humanitarnu licitaciju, kako bi se prikupila sredstva za lečenje.
Kao i za Ronaldov, ova kompanija dala je i početnu ponudu od milion dinara i za Barsinu desetku sa posvetom "za Gavrila", a licitacija za Mesijev dres traje do četvrtaka 13. maja u 15 sati.
Gavrilo Đurđević je rođen 7. septembra 2020. godine, a tri meseca posle rođenja konstatovano je da ima retku neuromišićnu bolest SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1).
Za lečenje malog Gavrila potrebno je još nešto manje od milion evra, a licitacije su se samo nizale - srpski reprezentacivac Stefan Mitrović je dao svoje kopačke i dres sa čuvenog meča na Marakani, njegov saigrač Aleksandar Mitrović takođe dres Srbije...

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.