Rešenja kombinovanog testa

Izvor: RTS, 19.Jun.2019, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenja kombinovanog testa

Mali maturanti polagali su kombinovani test iz hemije, fizike, istorije, geografije i biologije. Rešenja testa možete pogledati ovde.

Budući srednjoškolci polagali su kombinovani test iz hemije, fizike, istorije, geografije i biologije. Test iz matematike polagaće sutra, pošto je test pripremljen da ga rešavaju juče, procurio u javnost, a kako je došlo do propusta i ko je odgovoran utvrđuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policija i tužilaštvo.
Za sada nije bilo primedbi na regularnost ispita i škole nisu prijavile nepravilnosti, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

I za rešavanje kombinovanog testa mali maturanti su imali dva sata.
Đaci OŠ "Dositej Obradović" iz Kruševca kažu da nemaju tremu i da su spremni. Očekuju da sve dobro prođe i da će upisati školu koju su planirali.
Direktor te škole Borislav Radulac kaže da su apsolutno sve mere preduzete, tako da nije bilo nikakvih problema ni reakcija roditelja. "Deca su tu spremna da odrade ovaj drugi deo. Sutra rade matematiku. Očekujemo kao i svake godine do sada da uradimo dobro i budemo u samom vrhu u Rasinskom okrugu, kao i do sada", ističe Radulac.
Vesna Nedeljković, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zadovoljna je što je na Kosovu i Metohiji atmosfera krajnje podsticajna.
"I roditelji i deca su shvatili ozbiljnost i važnost ovog ispita, pristupili su polaganju, testovi su dopremljeni jutros. Od pet sati su podeljeni u školskoj upravi. Ja sam prisustvovala podeli, dakle direktori su odneli u svoje škole, deca su izašla i čini mi se da možemo biti apsolutno zadovoljni odgovornošću ljudi ovde na Kosovu i Metohiji", kaže Nedeljkovićeva.
Test iz matematike polažu sutra, pošto je test pripremljen da ga rešavaju juče, procurio u javnost, a kako je došlo do propusta i ko je odgovoran utvrđuju policija i tužilaštvo.
Ministar prosvete Mladen Šarčević naveo je da su tri osobe potvrdile da su se time bavile, ali taj lanac nije do kraja utvrđen.
"Mi još pokušavamo da utvrdimo gde se sem Zemuna to dešavalo, u drugim gradovima. Imamo negde petnaest sumnjivih lokacija, to smo ustanovili sa otvaranjem tih testova da se to desilo u toku te noći ili nebezbedno čuvanje testova, tu je negde problem i onda ćemo videti ko je odgovoran u lancu", poručio je Šarčević.
Pojedini roditelji najavljivali su da će doći u školu i da će njihova deca bojkotovati polaganje.
"Ja poručujem tim roditeljima da se ne igraju sa sudbinom svoje dece. To je prva i najvažnija poruka. Oni svoju revolt, politički stav koji da iskažu na hiljadu drugih načina. Ako misle da su njihova deca talas te priče, onda ja nisam u tome saučesnik", kaže ministar.
Preliminarni rezultati biće poznati 21. a konačni 27. juna.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KOMBINOVANI TEST, REŠENJA! Pogledajte ODGOVORE NA PITANJA koja su mali maturanti danas polagali

Izvor: Blic, 19.Jun.2019

Mali maturanti su danas na maloj maturi rešavali kombinovani test. Testiranje je završeno u 11 časova, a "Blic" objavljuje rešenja tog testa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.