Rekordno interesovanje za automobile na sajmu

Izvor: RTS, 25.Mar.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordno interesovanje za automobile na sajmu

Za samo četiri dana na salonu autombila u Beogradu prodato je oko 1.000 automobila i motocikala. To je rezultat pre svega nižih cena i boljih uslova kreditiranja. Električni i hibridni automobili se slabije prodaju jer svi čekaju da država ponudi subvencije kao što je to na zapadu ali i u okruženju. Najskuplji primerci koji koštaju više od 150.000 evra su prodati kao i sve ženevske premijere izložene u Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Rekordna poseta i rekordno intresovanje za automobile na 80. jubilarnom salonu automobila u Beogradu. U jednom trenutku juče sajam je bio blkokiran a mnogi su ostali pred vratima jer mesta za parking nije bilo. Kolona za ulaz bila je dugačka nekoliko kilometra.

Oni koji su se probili do hala pokušavaju da naprave svoju računicu. Neki od posetilaca za RTS kažu da su došli da se informišu o kupovini na kredit ili o kupovini "staro za novo".
I stranci koji su predstavnci velikih kompanija iznenađeni su posetom i tražnjom.
"Prvi put sam u Beogradu na salonu. Iznenađen sam koliko ima kupaca i posetilaca na sajmu iako je radni dan pre podne. Ovaj salon prodajno biće jedan od najuspešnijih za našu kompaniju", kaže Enriko de Lorenci iz "Opela".
Najviše se prodaju vozila do 15.000 evra a čak 40 modela može se pazariti ispod 10.000 evra.
"Ima nešto malo više zaintresovanih za kupovinu automobila na kredit. Sama ekonomska situacija ide u prilog pa su na taj način spremni da finansiraju svoj novi automobil", ističe Aleksandra Đokić iz "Škode".
Kupci dolaze na sajam sa jednom idejom a odlaze sa drugom jer često tek na sajmu uvide da mogu da dobiju i više. Pojedina vozila sa lagera jeftnija su i do 30 odsto.
"Najviše se prodaje hečbek, i SUV kros over klasa automobila cenovnog ranga od 10.000 do 15.000 evra", kaže Andrija Đurašević iz "Suzukija".
Od 1.000 vozila koja su prodata, više od stotinu je skuplje od 50.000 evra, a neka dostižu i cenu od 200.000 evra.Takav trend bio je i prošle godine a mnoga od njih naručena su još pre šest meseci. Njihove cene na sajmu su manje i za 10.000 evra, pa to oni koji imaju dublji džep umeju da iskoriste.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.