Radojičić: Dečje vaskršnje čarolije su čuvar naše tradicije

Izvor: B92, 28.Apr.2021, 19:36

Radojičić: "Dečje vaskršnje čarolije su čuvar naše tradicije"

U Beogradu je danas otvorena izložba najlepše oslikanih jaja i likovnih radova 23. po redu "Dečjih vaskršnjih čarolija" koje su, prema rečima gradonačelnika Zorana Radojičića, još jedan čuvar naše tradicije.

Gradonačelnik je pozdravio učesnike i decu čiji su radovi nagrađeni i istakao da je važno nastavljati dobru tradiciju.

"Verujem da ćemo, slaveći Vaskrs, biti mnogo jači i da ćemo izaći iz borbe sa koronom, te da će deca uskoro moći da se igraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << normalno kao i pre. Važno je da poštujemo našu tradiciju i da u ovako lepim trenucima budemo zajedno", rekao je Radojičić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Naveo je da je posebno značajno to što je pristiglo mnogo radova i sa Kosova i Metohije i čestitao svoj deci koja su učestvovala u izradi radova i svojom kreativnošću dala doprinos ovako lepoj izložbi.

Otvaranju manifestacije i nagrađivanju najboljih radova dece iz Srbije je, između ostalih, prisustvovao i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije koji je podsetio da je Isus Hrist poručio odraslima da treba da budu kao deca.

"Treba da budemo radosni i da volimo jedni druge, šireći ljubav oko sebe. Nalazeći se među ovim radovima na kojima ste bojama pokazali šta su radost, različitost i sazvučje koje može da bude prava lepota, reči Hristove su potpuno jasne. Zato vas molim da ne odustanete od toga da nama starijima, koji smo tako lep svet često učinili mestom mržnje, netrpeljivosti i tuge, ukažete da treba da budemo kao vi", kazao je patrijarh srpski, čestitajući deci i prisutnima Vaskrs.

U saopštenju se dodaje da su nagrađenoj deci uručene prigodne diplome i nagrade u kategorijama najboljih likovnih radova, kao i za najlepše oslikano jaje.

Izložba će trajati do 7. maja. Organizatori ovogodišnje manifestacije su Prijatelji dece Palilule, Crkva Svetog Marka i Muzej grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.