Radojičić: Beograd finansira četvrti pokušaj vantelesne oplodnje

Izvor: RTS, 27.Dec.2019, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radojičić: Beograd finansira četvrti pokušaj vantelesne oplodnje

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić navodi za RTS da je Skupština grada Beograda na sednici donela odluku o četvrtom pokušaju vantelesne oplodnje. Istakao je i da je od 140 prijavljenih parova, 130 ispunilo uslove.
Zoran Radojičić naveo je gostujući u Beogradskoj hronici da je Skupština grada Beograda usvojila izmenu i dopunu Odluke o finansiranju troškova četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kojom se omogućava da svi parovi koji su konkurisali i ispunjavaju uslove uđu u program finansiranja o trošku grada.

Radojičić je istakao da je od 140 prijavljenih parova, 130 ispunilo uslove.
"Deset nije ispunilo uslove, ili nemaju dokumentaciju ili ne ispunjavaju kriterijume. Imali smo, po prvoj proceni, novca za 100 parova, međutim, kroz javnu nabavku se ispostavilo da je nađeno još novca i kroz ovu odluku i ovih 30 parova koji ispunjavaju uslove će dobiti šansu za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje", rekao je gradonačelnik.
Dodaje da je i izmenjena odluka i o novčanoj pomoći deci bez roditelja i dodeli stanova pojedinim porodicama. 
"Dvadeset porodica dece koja su ostala bez roditelja će dobiti mogućnost da dobiju svoje domove, s obzirom da ih oni nemaju. To je takođe jedna vrlo dirljiva i teška situacija za te mlade ljude i na ovaj način pokazujemo koliko smo socijalno odgovorno društvo, koliko mislimo o njima", naveo je Vesić.
Pitanje zagađenja se dramatizuje bez razlogaGovoreći o zagađenosti vazduha, gradonačelnik je rakao da će izgradnja toplovoda Obrenovac-Beograd doprineti smanjenju zagađenja vazduha u Beogradu.
Ocenjuje da se pitanje zagađenja bez razloga politizuje i dramatizuje i da nije ništa dramatičnije nego što je to bilo pre deset i dvadeset godina.
Kako kaže, zagađenje vazduha nije lokalno dramatično, već globalno dramatično.
"Ja jednostavno mislim da se bez razloga politizuje ta priča i dramatizuje. Mislim da nije ništa dramatičnije nego što je to bilo prethodnih deset, dvadeset godina i nego što je u drugim velikim gradovima", rekao je Radojičić gostujući u Beogradskoj hronici.
Upitan da li je Beograd i ranije bio u vrhu zagađenih gradova, Radojičić je naveo da je "očigledno da jeste".
"Pitanje metodologije, procene, parametara nije standardizovan i to ostavlja prostor za političku manipulaciju, ali moja priča može da ima drugu poruku, koju ne želim - da mi nećemo da brinemo i da mi nećemo dati sve od sebe da Beograd bude grad koji će imati zdravu životnu sredinu. Meni je, kao gradonačelniku Beograda, to najvažnije i to ne u mom mandatu, nego mi je važno da postavimo te neke postulate koji će viziju Beograda razvijati u tom pravcu", istakao je Radojičić i dodao da situacija sa zagađenjem nije ništa dramatičnija nego u Sofiji ili u Bukureštu.
Na pitanje na šta mu se građani najčešće žale, gradonačelnik Beograda je rekao da se žale na radove u gradu i da ga pitaju može li to brže i drugačije. 
"Činjenica je da je bolje nego što je bilo ranije, a isto tako činjenica je da može još bolje da se organizuje. Ali kad radite puno, kao što smo mi radili u prethodnom periodu, a kada pričamo o tome zašto radimo, ima puno razloga. Nama je pripala i odgovornost i dužnost i teret, a i radost da radimo u današnje vreme sve te važne infrastrukturne projekte koji će da razviju Beograd, koji će mnoge aspekte u Beogradu razviti i dati budućnost novim generacijama", istakao je Zoran Radojičić.
Upitan šta bi gradonačelniku Radojičiću u sledećoj godini poželeo kao građanin, odgovorio je da bi poželeo da bude istrajan i da uspe osnovnim postulatima koje je postavio, zato što je to u interesu Beograda i Beograđana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.