Italija: Policija zaplenila oružje povezano sa neofašistima

Izvor: B92, 15.Jul.2019, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Policija zaplenila oružje povezano sa neofašistima

Rim -- Policija u severnoj Italiji privela je trojicu muškaraca, nakon što je otkrila ogromnu zalihu automatskog oružja.

Policija je saopštila da je ovo otkriće rezultat prethodne istrage o Italijanima koji su učestvovali u ratu u istočnoj Ukrajini, prenosi AP.

U saopštenju objavljenom u ponedjeljak, policija u Torinu izjavila je da se jedan od uhapšenih muškaraca 2001. godine bezuspešno kandidovao za Senat kao kandidat neofašističke stranke "Forca Nuova".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U svojoj kući u Galarateu, policija je pronašla gotovo 30 lovačkih pušaka, pištolja i bajoneta, kao i municiju i stare nacističke plakete sa svastikom.

Dva druga muškarca uhapšena su nakon što je policija pronašla raketu proizvedenu u Francuskoj u hangaru na aerodromu koju su, kako se veruje, pokušavali da prodaju, prenosi agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Među zaplijenjenim oružjem neofašista u Italiji i raketa vazduh-vazduh

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jul.2019

RIM - Italijanska policija privela je trojicu muškaraca, među kojima i jednog koji je povezan sa neofašističkom političkom strankom, nakon što je otkrila veliku količinu oružja, uključujući jednu raketu vazduh-vazduh, kao i materijal sa nacističkim simbolima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.