Izvor: TangoSix.rs, 04.Sep.2015, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo Etihadovo sportsko sponzorstvo u regionu ide u srpski konjicki sport

Kompanija Etihad ervejz (Etihad Airways) potpisala je sporazum o sponzorstvu manifestacije konjičkog sporta.
„Kup Princa Pavla – Zobnatica 2015″ biće održan na hipodromu u ovom gradu 13. septembra, saopšteno je danas iz Etihada.
– Drago nam je što možemo da objavimo naše prvo sportsko sponzorstvo u regionu, koje naglašava našu duboku posvećenost srpskom tržištu i odražava snažne bilateralne veze između UAE i Srbije.
Značajno je što se tu radi o >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << podmlađivanju konjičkog sporta u Srbiji, što nam omogućava da se približimo našim korisnicima u zemlji. Uvereni smo da će Kup Princa Pavla dostići nove visine i izrasti u jedan od najznačajnijih konjičkih događaja u regionu – uzjavio je Peter Baumgartner, komercijalni direktor Etihad ervejza.
Etihadovo ulaganje u sport podržala je, ali bez finansijskog ulaganja, kompanija Er Srbija.
Tako su, prema ugovoru o sponzorstvu, obe avio-kompanije dobile pravo da dve najznačajnije galopske trke nose naziv „Etihad Milja“ i „Er Srbija-Jadran II“.
– Time što pomažemo da se oživi ova lepa tradicija ne samo da podržavamo srpski konjički sport, nego, što je još važnije, podržavamo jednu inicijativu koja će na kraju doneti dobrobit zajednici jer će doprineti razvoju turizma i lokalnoj privredi.
Takođe smo uvereni da će se putem ove i drugih inicijativa konjički sport ponovo naći među vodećim sportovima u našoj zemlji i da će sa ponosom predstavljati našu zemlju kako kod nas, tako i u inostranstvu – istakao je generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić.
Zobnatica, mesto udaljeno 150 Km od Beograda, sedište je poznate konjičke ergele, koja ima dugu i uglednu tradiciju organizovanja konjičkih događaja tokom više od 30 godina u doba bivše Jugoslavije.
Kup Princa Pavla – Zobnatica 2015 obeležava povratak konjičkog sporta u ovo mesto nakon gotovo jedne decenije.
Dan konjičke trke, koji će otvoriti Princeza Jelisaveta Karađorđević, član srpske kraljevske porodice, uključivaće galopske i kasačke trke na kojima učestvuju vrhunski konji i poznati džokeji iz regiona Istočne Evrope.
– Veoma se radujemo zbog ovog partnerstva i zahvalni smo za podršku koju su Er Srbija, Etihad ervejz i Etihad ervejz partners pružili konjičkom sportu. Iskoristićemo ovu priliku da ponovo izgradimo ovaj visoko cenjeni sportski događaj, kao i okolinu Zobnatice – izjavio je Said Al Suveidi, izvršni direktor akcionarskog društva Zobnatica koje organizuje Kup.
Sukob KKS i Er SrbijeNasuprot Kupa u Zobnatici, nedelja za nama donela je nešto drugačiji epilog odnosa avio-kompanija i sporta.
Kako su gotovo svi domaći mediji preneli, Košarkaški savez Srbije (KKS) je uoči Eurobasketa, zbog viška sportske i medicinske opreme, podneo zahtev domaćem avio-prevozniku, dan pre putovanja, da ga oslobodi plaćanja dodatnih troškova.
Kompanija Er Srbija odbila je ovaj zahtev.
KKS je u svom saopštenju naveo da „najoštrije osuđuje odluku nacionalnog avio prevoznika Er Srbije“.
Pred kraj nedelje međusobne optužbe i nerazumevanje dveju strana prekinuo je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je u obraćanju novinarima objasnio da je odluka Er Srbije opravdana i da se nacionalni avio-prevoznik ponaša u skladu sa profesionalnom etikom i da sve ljude tretira jednako, pa i košarkaše Srbije. Takođe je naglašeno da nacionalna aviokompanija više nikoga ne sponzoriše kada je sport u pitanju.
The post Prvo Etihadovo sportsko sponzorstvo u regionu ide u srpski konjicki sport appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Er Srbija sponzor Konjičkog kupa

Izvor: B92, 04.Sep.2015

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija novi je sponzor konjičkog Kupa Princa Pavla, koji će se održati 13. septembra u Zobnatici. Kako se navodi u današnjem saopštenju, Etihad ervejz je potpisao zajednički sporazum sa AD Zobnatica i Er Srbijom o sponzorstvu takmičenja u konjičkom sportu Kup Princa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.