Prvanoviću, poslušaj sebe

Izvor: RTS, 29.Feb.2020, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvanoviću, poslušaj sebe

Čovek koji bi da stvara novi RTS priznaje da je u životu milion puta ispao budala što se tiče politike, da je moron i da nema prava da nekome soli pamet. Ipak, ne može da se mane politike, to je jače od njega.
Naučni saradnik Instituta za fiziku i prvi na listi potpisnika "Apela akademske zajednice za promenu uređivačke politike Radio-televizije Srbije" Slobodan Prvanović nastavlja da se javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavlja kao čovek koji očito ne zna šta će sa sobom. Ako ne stoji ispred ulaza u RTS u Takovskoj ulici i ne drži konferencije za medije protiv naše kuće (i to uglavnom za jednu televiziju koja pažljivo prati svaki njegov korak), ovaj naučni radnik onda sastavlja apele u kojima optužuje rukovodstvo Javnog servisa za kršenje zakona, izdaju javnog interesa, obmanjivanje javnosti, služenje Aleksandru Vučiću, nebavljenje raznim aferama...
Kao saradnik Instituta za fiziku uzeo je na sebe, izgleda, i obavezu da meri gustinu medijskog mraka u Srbiji i utvrdio da oko RTS-a navodno vlada najveća pomračina. A kada ne meri mrak, Prvanović ima ideje o tome kako bi trebalo uređivati program Javnog servisa. Za subotu 29. februara zakazao je skup pod nazivom "Protest profesora za novi RTS". Naziv ove priredbe sugeriše da se sprema lustracija većine zaposlenih u našoj kući. Nešto nalik na modernu verziju kineske kulturne revolucije. Na tom skupu naučnik Prvanović će biti prvi govornik baš kao i nedavno na skupu opozicionih stranaka u nekadašnjem Domu sindikata, kada je takođe bio u ulozi govornika uvodničara koji valjda zagreva prisutne. Čisto da postavi stvari na svoje mesto.
U svom poslednjem pisanom obraćanju medijima Prvanović indirektno sugeriše da bi, osim kao glasnogovornik naučnih radnika i dela opozicije, mogao da bude i glasnogovornik svih građana Srbije. Zato "u ime tih građana" zahteva od generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića da podnese ostavku jer je, kako kaže, "izabrao da bude Barbara", jer obmanjuje građane Srbije, objavljuje klevete i "namerne laži Aleksandra Vučića tretira kao informacije".
Iz dosadašnjih Prvanovićevih vannaučnih aktivnosti jasno je da nije predstavnik ni naučnika, ni doktora nauka, ni građana Srbije - već jedino stranaka na čijem je skupu bio prvogovornik, tačnije trojice političara od kojih je jedan imao naviku da avionom "sleće" u Dnevnik, drugi da svaki dan najmanje jednom dnevno divani sa generalnim u Takovskoj 10 i treći da nasilno upadne u RTS sa motornim testerama.
Ali i kao takav, Prvanović ima sva prava ovog sveta da zahteva promenu rukovodstva RTS-a. Sporno je, međutim, to što svoju političku netrpeljivost proglašava etičkim standardom u politici i novinarstvu i sumnjiči sve one koji ne dele njegove stavove i interese. Za Prvanovića i njegovo društvance bi jedini prihvatljiv RTS bio onaj koji bi 24 časa govorio da nam nikada nije bilo gore, da smo propali, da smo nestali, da će nas ova vlast, ako još malo sastavi, sve pobiti, da Srbija možda više i ne postoji... Slične televizije već postoje i zbog toga nije potrebno praviti novi RTS. Ne samo da postoje, nego su u sopstvenoj mreži osam-devet puta manje gledane od RTS-a što otežava misiju našeg naučnika da većinu građana Srbije izvede na "pravi put".
A što se naučnika Slobodana Prvanovića tiče, uprkos njegovoj opsednutosti RTS-om, teško mu je bilo šta zameriti osim preporučiti da češće oslušne sebe samog. Uostalom, šta zameriti čoveku koji je u intervjuu nedeljniku "Vreme" 25. jula prošle godine izjavio:
"Mislim da sam u životu milion puta ispao budala što se tiče politike. U početku sam verovao da je Milošević dobar, pa sam shvatio da sam se zeznuo, pa sam mislio da je Drašković dobar, pa sam se zeznuo, pa sam verovao u demokrate, pa u DSS, pa u SNS, pa sam se opet zeznuo. Pa, ja sam, u stvari moron. Ja zaista nemam prava da nekome solim pamet. Verovao sam svakome da iskreno želi dobro ovoj državi, pa sam shvatio da sam budala. Ne jednom, već pet puta."
Intervju je, inače, objavljen pre nego što je Prvanović počeo da govori i na skupovima Saveza za Srbiju. Znači šest puta, ne pet.
Autor je generalni direktor JMU RTS

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bujošević o Prvanoviću: On bi da stvara novi RTS, a priznaje da je milion puta ispao budala

Izvor: Danas, 29.Feb.2020

Čovek koji bi da stvara novu Radio-televiziju Srbije (RTS) priznaje da je u životu milion puta ispao budala što se tiče politike, da je moron i da nema prava da nekome soli pamet, ipak, ne može da se mane politike, to je jače od njega, naveo je generalni direktor RTS Dragan Bujošević, govoreći...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.