Prva zgrada Vazduhoplovne akademije na Dorćolu u kojoj će se nalaziti Full Flight Level D simulator dobija svoj konačni izgled

Izvor: TangoSix.rs, 19.Maj.2022, 08:01

Prva zgrada Vazduhoplovne akademije na Dorćolu u kojoj će se nalaziti Full Flight Level D simulator dobija svoj konačni izgled

Kako je Tango Six prvi javio u avgustu prošle godine, Vazduhoplovna akademija započela je projekat formiranja nove visoke strukovne škole, preuzela je upravljanje pilotskom školom u Vršcu koja je preimenovana u Trening centar Vazduhoplovne akademije, dok je u bazi institucije na Dorćolu u planu izgradnja tri nove zgrade.
Celokupna investicija u opremu, proširenje infrastrukture i kupovinu novih letelica iznosi 65 miliona evra. Jedan od ključnih segmenata ovog projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << svakako će biti kupovina dva „Full flight Level D“ simulatora. Kako je do sada bilo komunicirano od strane državnih zvaničnika i same Akademije, jedan simulator biće za Erbasovu porodicu A319/320, dok tip drugog i dalje nije poznat.
Pored simulatora u zgradi će biti i učionice visoke strukovne škole / Foto: Petar Vojinović, Tango Six Crvenu zgradu zameniće identična zgrada onoj koja se trenutno gradi na levom delu fotografije. Zgrade će biti povezane zatvorenim pešačkim prelazom / Foto: Petar Vojinović, Tango Six Ono što je poznato i u poslednjih nekoliko nedelja prepoznatljivo je izgled prve nove zgrade u dvorišu škole na Dorćolu u kojoj će se nalaziti prvi simulator Erbas letelica. Kako su iz Akademije rekli za Tango Six, izgradnja prve zgrade je u završnoj fazi i očekuje se da bude završena do 1. jula. Prvo što se, u ovoj fazi izgradnje, primećuje je „sim bay“, odnosno prostor gde će biti smešten simulator. Kako iz Akademije kažu za naš portal, zgrada će pored simulatora biti dom i novoj visokoj strukovnoj školi. Tu će se nalaziti učionice, administrativne kancelarije kao i sve prateće sobe i sadržaji potrebni za korišćenje simulatora.
Svima dobro poznata crvena kuća preko puta, u kojoj su se do sada nalazili mlazni motori i druge komponente vazduhoplova kao učila, biće srušena i na njenom mestu će se izgraditi identična zgrada bliznakinja onoj koja se trenutno privodi kraju. Tu će se nalaziti drugi „Full flight Level D“ simulator. Obe zgrade biće povezane hodnikom koji će se nalaziti nekoliko metara iznad zemlje.
The post Prva zgrada Vazduhoplovne akademije na Dorćolu u kojoj će se nalaziti Full Flight Level D simulator dobija svoj konačni izgled appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.