Izvor: RTS, 05.Nov.2020, 16:05

Prosvetari pred Vladom: Hitni pregovori o zaradama

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije pozvali su Vladu i novog ministra prosvete Branka Ružića da ispune njihove zahteve, među kojima su, ponovo, uvođenje platnih razreda, veće izdvajanje za obrazovanje, kao i hitni pregovori o visini zarada zaposlenih.
Poručili su ispred zgrade Vlade Srbije da je, pored toga, neophodna izmena Uredbe o koeficijentima za obračun plata prosvetnih radnika, smanjenje broja učenika u odeljenjima kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi u trenutnoj epidemijskoj situaciji svi učenici mogli da dolaze u škole, kao i kontrola zaposlenih u Ministarstvu prosvete.

Predsednica Unije sindikata Jasna Janković rekla je da dve trećine problema u prosveti zavise od novca, dok je jedna trećina pitanje dobre volje i pozvala ministra Ružića da se upozna sa "nasleđenim obavezama".
Prosvetari su tražili od Vlade Srbije i da se isplati po 30.000 dinara za šest Svetosavskih nagrada.
Zahtevi se odnose i na korigovanje koeficijenata nenastavnom osoblju sa četvrtim i petim stepenom, te pomoćnom osoblju koje je zaposleno u prosveti.
Iz Unije sindikata poručuju i da se dugovanja prema zaposlenima u prosveti nagomilavaju, jer se godinama ne rešavaju.
Kako su naveli, spremni su za dogovor i očekuju zvanične i konkretne pregovore.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije se zalaže za smanjenje broja učenika u odeljenjima

Izvor: Beta Video, 05.Nov.2020

BEOGRAD - Unija se zalaže za smanjenje broja učenika u odeljenjima da bi nastava bila ``dinamičnija`` i da bi u sadšnjoj situaciji svi učenici mogli da dolaze u škole, umesto da se dele u grupe i nastavu prate kombinovano. (CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.