Procena šteta od nevremena: Voda ušla u kuće, uništeni voće i usevi, urušio se most

Izvor: BKTV News, 14.Jun.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procena šteta od nevremena: Voda ušla u kuće, uništeni voće i usevi, urušio se most

Jako nevreme koje je pogodilo Srbiju napravilo je veliku materijalnu štetu, u više opština je proglašena vanredna situacija, a posledice će biti poznate kada stignu rezultati Komisija za procenu štete koje su na terenu.

Nevreme praćeno velikom količinom grada nanelo je veliku štetu voću i usevima, a prema rečima predsednika opštine Ljig Dragana Lazarevića u Kačerskom kraju došlo je do urušavanja mosta zbog čega je nekoliko domaćinstava odsečeno.

 "U >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << prekidu je i put koji spaja MZ Kozelj i Belanovicu, u dužini od 4,5 kilometara, zbog nanosa velike količine drva i mulja. Čim se izvrši uviđaj poslaćemo sve raspoložive ekipe da izađu na teren kako bi osposobili taj deo", rekao je on i dodao da je Komunalno preduzeće iz Ljiga već na terenu i pomaže meštanima kojima se voda ulila u kuće.

Lazarević je kazao da je naseljeno mesto Belanovica ostala bez vode i da su ekipe na terenu kako bi što pre sanirali kvar, dok su cisterne već postavljene.

Foto:  GLAS ZAPADNE SRBIJE

U devet opština je proglašeno vanredno stanje, a najverovatnije će se to učiniti u još dve, rekao je on i naveo da je, prema procenama sa terena, nevreme najviše pogodilo MZ Kozelj, a tu su i Brančići, Ivanovica, Poljanice, Šuci, Živkovci, Belanovica, Kalanjevci.

Nevreme je pogodilo i Gornji Milanovac gde je uništilo voće i useve, a prema rečima predsednika te opštine Dejana Kovačevića, dosadašnji podaci pokazuju da su najugroženiji Teočin, Dragolj, Trudelj, te da dosta štete ima i u selima Gojna Gora i Leušići.Foto: GLAS ZAPADNE SRBIJE "Imamo prijavljene štete na nekoliko objekata i to u MZ Trudelj je oštećen krov na seoskom Domu kulture kao i stolarija u Dragolju. U MZ Brezna je oštećen krov na kući i štali Srđana Vasiljevića, a u Leušićima na štali Milana Lukića", naveo je Kovačević i dodao da su manje probleme meštani sami počeli da popravljaju.

Ogromna šteta je naneta poljoprivrednim kulturama, a kada je reč o snabdevanju električnom energijom, nema većih kvarova na mreži, rekao je i dodao da su ekipe elektrodistribucije na terenu i da otklanjaju manje kvarove.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

U toku procena šteta od nevremena u više opština

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2018

Jako nevreme koje je pogodilo Srbiju napravilo je veliku materijalnu štetu, u više opština je proglašena situacija, a posledice će biti poznate kada stignu rezultati Komisija za procenu štete koje su na terenu...Nevreme praćeno velikom količinom grada nanelo je veliku štetu voću i usevima,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.