Primena odredbi o prinudnoj likvidaciji od sledeće godine

Izvor: NovaEnergija.net, 03.Dec.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primena odredbi o prinudnoj likvidaciji od sledeće godine

Agencija za privredne registre (APR) primenjivaće od sledeće godine odredbe o prinudnoj likvidaciji za privredna društva koja ne dostave Agenciji svoje finansijske izveštaje za poslednje dve poslovne godine.
Ova mera je, podsećaju za Tanjug, propisana novim Zakonom o privrednim društvima.
Postupak prinudne likvidacije APR će početi da se primenjuje kada se završi izrada softvera na osnovu koga će Agencija utvrđivati koja privredna društva ispunjavaju uslove za pokretanje postupka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << /> Nakon isteka rokova za podnošenje finansijskih izveštaja, ta društva će, po službenoj dužnosti, biti brisana iz registra privrednih subjekata, dodaju iz APR.
Kako navode, očekuju da ove zakonske novine doprinesu većem poštovanju pravila, budući da je, kažu, podnošenje finansijskih izveštaja o poslovanju jedna od zakonskih obaveza privrednih subjekata, dok objavljivanje tih izveštaja podiže transparentnost i povećava pravnu sigurnost.
Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.