Prijavila direktora zbog PRETNJI I UCENE, sada strahuje od OTKAZA

Izvor: BKTV News, 14.Jun.2018, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijavila direktora zbog PRETNJI I UCENE, sada strahuje od OTKAZA

Pretnje, prijava, strah od otkaza... Zakulisane radnje u "Srbija vozu"

Zamenik direktora Centra za kontrolu prihoda "Srbija voz" Marina Popović, kandidat za generalnog direktora ove kompanije, kaže da nakon što je protiv v.d. generalnog direktora Jugoslava Jovića podnela prijavu zbog pretnji, strahuje da će dobiti otkaz.

Marina Popović, Foto:Privatna arhiva

"Jović mi je u poslednjem razgovoru, 1. juna u njegovoj kancelariji pretio da će me "odstraniti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na ovaj ili onaj način". Sada čujem da planira da ugasi Centar za kontrolu prihoda, da će mene prebaciti na niže radno mesto, a da će zatim gledati kako da me otpusti", kaže Popovićeva za BKTVNews.

Ona kaže da joj je nakon što je Jovića prijavila policiji, ugrožena egzistencija, i da se našla na njegovoj meti samo zato što je stala na stranu nadležne ministarke Zorane Mihajlović i Zakona Republike Srbije.

"Jović mi je u tom poslednjem razgovoru ponudio mesto u njegovom kabinetu i veću platu, ako odustanem od kandidature za generalnog direktora i ako "okrenem leđa" sindikatima. Nisam pristala na ucenu. Direktor Jović se u razgovoru sa mnom pozivao na moćne političare, a ja sam sigurna da ti ljudi nemaju nikakve veze sa Jovićevim radnjama. Sumnjam da se ministarki Mihajlović prenosi istina o problemima koje imamo u "Srbija vozu". U "Srbija vozu" ima puno sumnjivih radnji, podnošene su i prijave, ali rukovodstvo probleme gura pod tepih, umesto da ih rešava. A onda probleme vešto sakrivaju pozivajući se da iza njih stoje moćni ljudi, koji sve to aminuju. Istina mora da se kaže nadležnom ministru, a ne da se zarad ličnih interesa prikriva, plus da se zaposlenima preti i trguje uticajem", kaže Popovićeva.

Popovićeva kaže i da je sigurna da ministarka Mihajlović, čiji rad i zalaganje izuzetno ceni, neće dozvoliti da na čelu bilo kog društva Železnice ostane neko ko se ponaša suprotno politici Vlade Republike Srbije.

"Moja snaga u ovoj borbi je u tome što živimo u uređenoj državi i što je došlo vreme da se stane na put bahatim, oholim direktorima koji pokušavaju da svoja nedela sakriju iza imena moćnih ljudi. Korišćenje uticaja moći je jedan vid korupcije i tome moramo stati na put. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada se bore da svakom građaninu bude bolje, da se Zakoni  poštuju i zato cenim politiku koju vode i njihovu borbu protiv korupcije i kriminala. Ministarka Mihajlović je takođe više puta poručila da "SNS neće biti sigurna kuća nekome ko se bavi nedozvoljenim radnjama, ko je nasilnik, ko se bavi kriminalom“, kaže Popovićeva.

Ona kaže i da je na njenu inicijativu, kao predsednice Inicijativnog odbora za trajno rešavanje stambenih pitanja železničara,  formirana zajednička komisija za sva četiri društva Železnice.

"Podržali su me Sindikati železničkog saobraćaja Srbiije „Nezavisnost“, Unija sindikata srpskih železnica, Sindikat železničara Srbije. Nažalost, rešavanje stambenog problema radnika preuzeli su v.d. generalnih direktora društava. Nijedan od njih do sada ništa nije uradio kako bi se zaposlenima pomoglo da reše pitanje "krova nad glavom", kaže Popovićeva.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.