Izvor: RTS, 07.Avg.2021, 05:47

Priboja ipak ima bez FAP-a, živopisna dolina Lima sve privlačnija za turiste

U promenama koje su određivale život i budućnost Priboja, ove, čiji smo svedoci, menjaju predstavu o tom gradu kao simbolu industrijskog sunovrata. Priboj svoje potencijale konačno pretvara u zaokružen i interesantan proizvod i u turizmu, na primer, uz nove sadržaje, beleži i bolje rezultate – do sredine jula, gostiju je za petinu više nego u godinama pre pandemije.
Priboja, ipak, ima bez FAP-a, čijom je propašću dugo odmeravana ovdašnja svakodnevica. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Grad na Limu sada se oslanja na proizvodnju delova za auto-industriju, na slobodnu zonu i  turizam, pa sa novim hotelom, uređenjem grada i Pribojske banje, čuvene lekovite vode najzad postaju privlačne, moderne terme.

"Daleko su bolji uslovi nego što su bili pre nekoliko godina", kaže Dojčilo Dačević iz Pljevalja. 
I Radmila Rakočević iz Kolašina je zadovoljna: "Sve je lijepo, sve je na nivou, usluga, ljudi, sve".
Pribojac Goran Despić je širom sveta, proteklih decenija sagradio više od hiljadu objekata, a u svom rodnom gradu podigao takav da Priboj i Banja u turizmu imaju najveću šansu. Zato je u protekle dve godine gradio, rekonstruisao, ozelenjavao i ulepšavao sve što će lice Priboja učiniti privlačnijim.
Uložio je 7,5 miliona evra, ali, njegov koncept banjskog odmora, na takvom nivou, nije namenjen samo gostima sa "dubokim džepom". Naprotiv.
"Uz vaučer, vi možete dobiti, za 15.000 dinara, po osobi, sedam dana, šest noći, na bazi polupansiona, gratis transfer do spa centra u Pribojskoj banji i nazad, kao i kupanje u našem spa bazenu", kaže Jasminka Novčić, direktorka hotela "Terme".
Uz banju, hotel u gradu, planine u okruženju, arheološke lokalitete, za aktivan odmor u prirodi, u živopisnoj dolini Lima, podignuto je i Ribarsko selo.
"Imali smo ljude iz Austrije, Novog Zelanda, Australije, imali smo jednu veliku grupu izviđača, sviđa im se priroda, sviđa im se ambijent", kaže Vlade Radović, direktor TO Priboj.
I Priboj se tako menja, a Pribojci, promene najbolje vide.
"Baš kao da nije moj grad – bukvalno je neka nova energija krenula otkako se diglo sve ovo", kaže Vladimir Tomić, Pribojac koji živi u Berlinu.
U Pribojskoj banji će nići još jedan hotel, sa pet zvezdica za koji Despići imaju pripremljen projekat.
Spa i velnes centar, predsedničke vile, zoološki vrt, sve to je već deo turističke ponude kraja, a od države jedino očekuju završetak rekonstrukcije puta od Kokinog Broda do Priboja, za koji je Srbija izdvojila 850 miliona dinara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.