Prevoz tereta vazduhom vraća se starom ritmu: Povećana tražnja od strane tradicionalnih klijenata, hitni medicinski čarteri manje zastupljeni

Izvor: TangoSix.rs, 25.Nov.2020, 10:01

Prevoz tereta vazduhom vraća se starom ritmu: Povećana tražnja od strane tradicionalnih klijenata, hitni medicinski čarteri manje zastupljeni

Početkom godine izveštavali smo o haosu koji je zavladao u delu vazdušnog saobraćaja koji se bavi prevozom tereta. Veliki međunarodni špediteri snalazili su se na sve moguće načine, srpska nacionalna avio-kompanija letela je možda svoje najbitnije letove do sada ako se izuzmu oni evakuacioni 90-tih.
Globalni kapacitet za prevoz tereta vazduhom porastao je u dvocifrenim procentima u poslednje dve nedelje i to isključivo na ruti Azija – Evropa.
Globalna proizvodnja se oporavlja, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << kapaciteti za prevoz tereta avionom su i dalje napeti budući da se najviše koriste kargo spremišta putničkih aviona a njih je nikad manje u saobraćaju.
Kapaciteti za prevoz tereta trenutno najviše zavise od putničkih aviona kojih i dalje nema dovoljno / Foto: Dušan Atlagić, Tango Six Kako kažu u kompaniji cargo-partner, najveći „krivci“ za porast tražnje za transportom vazduhom su auto-industrija, visoke tehnologije i roba široke potrošnje.
– Očekujemo da će potražnja za uslugama kargo čartera ostati iznad očekivane. Od početka godine imali smo brojne zahteve za kompletne ili parcijalne kargo letove pre svega za hitno potrebnu robu. Radilo se naravno o farmaceutskim proizvodima, medicinskoj opremi, zaštitnoj opremi. U poslednjih par meseci ponovo primećujemo potražnju za uobičajenim teretom iz auto-industrije i drugih tradicionalnih industrija a očekujemo vrhunce potražnje u sledećim mesecima. Savetujemo našim klijentima da na vreme planiraju jer će sigurno doći i do zagušenja kapaciteta kada se jednom stvari budu ubrzano vraćale u normalu. – izjavio je Stefan Krauter, direktor kompanije cargo-partner.
Iz cargo-partnera kažu da će ovu godinu obeležiti veliki i hitni čarteri. Sada, kada se priroda tereta koji se prevozi donekle vraća u „normalu“ i zbog velike potražnje koja nadoknađuje izgubljene mesece kompanija produžava svoje redovne čarter usluge i do kraja 2020. godine.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post Prevoz tereta vazduhom vraća se starom ritmu: Povećana tražnja od strane tradicionalnih klijenata, hitni medicinski čarteri manje zastupljeni appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.