Preostala dva crnogorska Bela sleću danas u Podgoricu, Tango Six u Banja Luci na promociji Koale

Izvor: TangoSix.rs, 10.Sep.2018, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preostala dva crnogorska Bela sleću danas u Podgoricu, Tango Six u Banja Luci na promociji Koale

Kako je juče saopštila Vlada Crne Gore danas bi u Podgoricu trebalo da pristignu preostala dva, ovoga puta nova, višenamenska helikoptera Bell 412 EPI namenjena Ratnom vazduhoplovstvu.
– Svečanosti koja će tim povodom biti organizovana na vojnom dijelu Aerodroma u Golubovcima prisustvovaće predsjednik Vlade Duško Marković, ministar obrane Predrag Bošković, predstavnici kompanije Bell i druge zvanice.
Ovim se, u potpunosti po planu, okončava zahtjevan proces nabavke tri helikoptera >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << koji će svojim izuzetnim performansama, značajno unaprijediti kapacitete ne samo Vazduhoplovstva, već i kompletnog odbrambenog sistema Crne Gore.
EPI varijante su novoproizvedene letelice / Foto: Vlada Crne Gore Bel je izvojevao pobedu nad Erbasom i Agustom / Foto: Vlada Crne Gore Ugovor o kupovini tri helikoptera, vrijedan oko 30 miliona eura, potpisan je 30. januara 2018. godine, a prvi helikopter isporučen je 13. aprila 2018. godine. Višenamjenski dvomotorni četvorokraki helikopteri tipa Bell 412 EP/EPI namijenjeni su za prevoz putnika, transport povrijeđenih i bolesnih osoba, traganje i spasavanje, prenos tereta, gašenje požara i za nadzor granice. Kapacitet isporučene verzije je 13 mjesta. – stoji u saopštenju.
Helikopteri će u Crnu Goru preleteti iz Praga gde su u Belovom centru za Evropu sklopljeni nakon što su iz Amerike isporučeni u delovima. Novim letelicama će na putu do Crne Gore upravljati komandant Ratnog vazduhoplovstva potpukovnik Nenad Pavlović i major Darko Pavlović.
Unutrašnjost kokpita / Foto: Vlada Crne Gore Tango Six u Banja Luci Negde u vreme očekivanog dolaska novih helikoptera u Crnu Goru Tango Six će danas na poziv Helikopterskog servise Vlade Republike Srpske boraviti na letelištu Zalužani. Obeležavanje desetogodišnjice postojanja Helikopterskog servisa biće prilika i da se javnosti predstavi njihov novi helikopter AW119Kx Koala.

The post Preostala dva crnogorska Bela sleću danas u Podgoricu, Tango Six u Banja Luci na promociji Koale appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Stigla dva nova helikoptera za Vojsku Crne Gore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Sep.2018

Vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore od danas rasplaže s dva nova višenamjenska helikoptera Bell 412 EPI. Letjelice američke proizvodnje namijenjene su za prevoz putnika i tereta, za medicinske evakuacije, ali i za traganje, spasavanje, gašenje požara i nadzor granice. Iz Vlade je saopšteno da je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.