Preminuo glumac Božidar Bole Stošić

Izvor: RTS, 13.Dec.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo glumac Božidar Bole Stošić

Glumac Božidar Bole Stošić preminuo je jutros u bolnici u Beogradu u 82. godini, posle duge i teške bolesti, rečeno je Tanjugu u Pozorištu na Terazijama.
Karijeru dugu više od pola veka počeo je kao Bole iz bureta u dečjoj emisiji "Hiljadu zašto", a poslednji put na sceni je zaigrao u mjuziklu "Fantom iz opere" u svom Pozorištu na Terazijama.

Najšira publika ga pamti po ulogama u televizijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << serijalima "Porodično blago" i "Srećni ljudi", ali i po sjajnoj roli u mjuziklu "Neki to vole vruće" u Pozorištu na Terazijama.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je saučešće porodici, prijateljima i kolegama preminulog umetnika.
"Više od pola veka igrao je u svim medijima, od pozorišta i filma do televizije. Igrao je i dramske uloge, ali je ostao najprepoznatljiviji po komičnim likovima izrazitog naboja, u temperamentnim varijacijama ovdašnjeg mentaliteta", naveo je Vukosavljević.
On je dodao da će odlazak Boleta Stošića ostaviti trajnu prazninu u kulturnom životu Srbije, ali će njegov "raskošni artizam ostati umetnički podsticaj novim generacijama glumaca".
Mesto i vreme sahrane biće naknadno saopšteni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo glumac Božidar Bole Stošić

Izvor: Prva.rs, 13.Dec.2018

Karijeru dugu više od pola veka počeo je kao Bole iz bureta u dečjoj emisiji "Hiljadu zašto", a poslednji put na sceni je zaigrao u mjuziklu "Fantom iz opere" u svom Pozorištu na Terazijama.. Najšira publika ga pamti po ulogama u televizijskim serijalima "Porodično blago" i "Srećni ljudi", ali...

Nastavak na Prva.rs...

Odlazak gazde kafane kod Mačka: Preminuo Bole Stošić

Izvor: Luftika.rs, 13.Dec.2018

Božidar Bole Stošić preminuo je u bolnici u Beogradu u 82. godini, posle duge i teške bolesti, pišu domaći mediji.. Božidar Bole Stošić rođen je 21. jula 1937. godine u Skoplju.. Karijeru dugu više od pet decenija počeo je kao Bole iz bureta u dečijoj emisiji „Hiljadu zašto“, a poslednji...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.