Izvor: RTS, 22.Jun.2021, 09:42

Povratak radnika u "Slobodu" se očekuje za 15 dana, zaposleni u opasnim pogonima čekaće još duže

Radnici kompanije "Sloboda", koji trenutno ne rade zbog incidenata koji su se dogodili u prethodnom periodu, neće početi sa radom dok se ne budu stvorili bezbednosni uslovi i dok se ne budu sanirali oštećeni objekti, izjavio je Draško Milovanković iz Samostalnog sindikata kompanije.
U izjavi za Jutarnji program, Draško Milovanković kaže da prema očekivanjima sindikata, radnici u neopasnim pogonima u najboljem slučaju mogu da počnu sa radom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za oko 15 dana.

Prema njegovim rečima, što se tiče radnika u opasnim pogonima, pirotehnici, oni će sačekati duži vremenski period.
"Kada se steknu uslovi, kod njih oni će biti parcijalno pozivani u objekte u kojima se budu stekli uslovi da mogu bezbedno da rade", ističe Milovanković.
Dodaje da će u narednom periodu sindikat sa poslodavcem dogovoriti kako i na koji način će da nadoknade radnicima ovaj period dok su kod kuće.
"Siguran sam da ishod mora biti povoljan za sve zaposlene", naglašava Draško Milovanković.
Prema njegovim rečima, svi zajedno moramo da damo doprinos da se nivo bezbednosti radnika i građana koji žive u okolini kompanije "Sloboda" podigne na još veći nivo.
"Da bi se to ostvarilo potrebno je da se uključe državni organi i eksperti iz ministarstava policije i odbrane koji će da daju sugestije i da nas upute da bi se taj nivo bezbednosti ostvario", poručuje Draško Milovanković iz Samostalnog sindikata kompanije "Sloboda".
Dva helikoptera Vojske Srbije juče su vodom preventivno polivali mesto gde je u nedelju izbio požar u krugu fabrike "Sloboda".
Eksplozija u magacinu gotovih proizvoda fabrike "Sloboda" se dogodila 4. juna ove godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Povratak radnika u fabriku " Sloboda" za 15 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021

Radnici kompanije "Sloboda" u Čačaku, koji trenutno ne rade zbog incidenata koji su se dogodili u prethodnom periodu, neće početi da rade dok se ne budu stvorili bezbednosni uslovi i dok se ne budu sanirali oštećeni objekti, izjavio je danas Draško Milovanković iz Samostalnog sindikata kompanije...Milovanković...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.