Poverenica: Srbiji potrebni mladi pravnici i pravnice za teme iz oblasti ljudskih prava

Izvor: Blic, 13.Sep.2017, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenica: Srbiji potrebni mladi pravnici i pravnice za teme iz oblasti ljudskih prava

Prvoj generaciji studenata i studentkinja koji su završili jednogodišnju obuku Pravne klinike za zaštitu od diskriminacije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu danas su uručeni sertifikat, a poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je da su Srbiji potrebni mladi pravnici i pravnice koji žele da se bave temama iz oblasti ljudskih prava.

Kako je saopštila institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković je kazala da je Pravna klinika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mesto gde oni mogu da steknu neophodno znanje, ali i praktično iskustvo.

- Besplatna pravna pomoć u slučajevima diskriminacije koju pruža Pravna klinika dragocen je servis građanima i građankama - kazala je poverenica i izrazila je uverenje da će saradnja Pravne klinike sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti doprineti boljem razumevanju fenomena diskriminacije, prevenciji i efikasnoj zaštiti.

Na svečanosti su predstavljeni rezultati jednogodišnjeg rada Pravne klinike za zaštitu od diskriminacije, koja je osnovana uz podršku Kancelarije Visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.