Povećan broj požara u poslednja tri meseca

Izvor: RTS, 22.Nov.2018, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan broj požara u poslednja tri meseca

Grejna sezona je u toku, a grejalice su u ovom periodu često uzrok požara. Od početka avgusta vatrogasci u Beogradu su imali više od 2.300 intervencija, od čega 1.856 požara. U tom periodu, požar je odneo sedam života, a samo u proteklih pet dana stradale su dve osobe. Vatrogasnu brigadu u Beogradu obišao je gradonačelnik Beograda.
Broj intervencija u odnosu na prošlu godinu je porastao, a neki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od najvećih požara u proteklih nekoliko meseci su požar u fabrici "Imlek", požar u Bulevaru Despota Stefana, gde je spaseno troje ljudi, ali i od pre dva dana požar u Omoljici kod Pančeva.

"U prethodna tri meseca naše jedinice su imale su oko 1.800 intervencija, što je za 150 više u odnosu na isti period prošle godine", podsetio je gradonačelnik Zoran Radojičić za RTS prilikom obilaska Vatrogasne brigade u Beogradu.
Radojičić ističe da postoje svi neophodni uslovi da se reaguje u pravom trenutku.
"Jedan minut je potreban od kada vatrogasci dobiju informaciju o požaru do momenta kada krenu na teren, a u proseku deset minuta da stignu do mesta intervencije", navodi gradonačelnik.
Naglašava da u ovom trenutku ima 700 vatrogasaca, a od sutra će ih biti još 54, što je značajan broj, s obzirom na to da ima sve više intervencija.
"Svi zajedno moramo da obratimo pažnju da nam se požari ne dešavaju. U ovom trenutku, u toku grejnje sezone, treba biti maksimalno pažljiv. Ne treba bacati pepeo i žar tamo gde može da rasplamsa požar", napominje gradonačelnik.
Posebno apeluje na građane da obrate pažnju i gde se parkiraju, jer nepropisno parkirana vozila mnogu da spreče vatrogasce da dođu do mesta požara i da spasu ljude. 
"Oni su spasili 36 ljudi u proteklom periodu, što je stvarno veliki broj", ističe Radojičić.
Građanima je upućen apel i da grejalice i radijatore na struju ne ostavljaju uključene i bez nadzora kada izađu iz stana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Radojičić: Beogradski heroji za tri i po meseca SPASILI 36 ŽIVOTA

Izvor: Blic, 22.Nov.2018

Vatrogasno spasilačku brigadu, povodom učestalih požara na teritoriji Beograda, danas je obišao gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.