Izvor: RTS, 19.Apr.2021, 00:06

Posle pet nedelja viši razredi i srednjoškolci u školskim klupama

Osnovci od petog razreda i srednjoškolci se vraćaju u školske klupe. Da li su, posle pet nedelja nastave na daljinu, škole spremne za đake?
Od prvog do četvrtog razreda će kao i do sada ići svakodneno u školu, podeljeni u grupe. Stariji osnovci od petog do osmog nastavu će pohađati naizmenično - dan u školi, dan onlajn, a srednjoškolci jedne nedelje idu u školu, a druge nastavu prate od kuće.

"Sad se mnogo radujemo što ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biti u prilici, zapravo što nam ta epidemiološka situacija i predlog Ministartsva prosvete dozvoljava da primimo učenike, jer na osnovu dosadašnje analize postignuća učenika zaključeno je da je mnogo efektnije, konfornije i bolji ovakav način nastave od nastave na daljinu", rekla je Stanimirka Smiljanić Raonić, direktorka OŠ "Stari grad" iz Užica,
U čačanskoj gimnaziji planirana je i nastava na otvorenom. Pored učionica koristiće se i sale.
"Novina je u tom smislu što smo na predlog Đačkog parlamenta i Saveta roditelja, a pošto nam unutrašnji resursi to dozvoljavaju, odeljenja četvrtih razreda će ovih zadnjih pet sedmica ići cela u školu i neće se deliti. Naš plan rada je takav da će u jednom trenutku u školi biti 190 učenika i 10 profesora", naveo je direktor Gimnazije u Čačku Ivan Ružičić.
Čas u školi traje 30 minuta. Nošenje zaštitnih maski i održavanje distance je obavezno.
Ministar prosvete Branko Ružić je rekao da su brojke pale i da mislim da je vaspitnoobrazovni sistem prosto pokazao svih ovih meseci da nije mesto za transmisiju virusa korona ali je dobro da je napravljena jedna pauza. "Mogu da kažem da smo svi spremni da se u ponedeljak vratimo na režim koji je otpočeo prvog septembra", kaže Ružić.
Broj učenika koji su istovremeno u školi ne sme da pređe polovinu đačke populacije. Odeljenja su uglavnom podeljena u dve grupe. Ocene koje se upisuju u dnevnik đaci mogu dobiti na osnovu usmene ili pisane provere znanja u školi.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanje u školama redovno, nema ukidanja završnog ispita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021

Učenici starijih razreda osnovnih škola i srednjoškolci danas se, u skladu sa odlukom Kriznog štaba, vraćaju u školske klupe. Oni će nastavu pohađati po modelu od 1. septembra - po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski...Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nastavnica iz Druge ekonomske škole: I đaci i mi jedva dočekali povratak u škole

Izvor: N1 televizija, 19.Apr.2021

Stariji osnovci i srednjoškolci vratili su se posle pet nedelja onlajn nastave u školske klupe i, kako kaže reporter N1, sve deluje kao da je ponovo 1. septembar, jer se đaci vraćaju na režim nastave koji se tada primenjivao, što podrazumeva da osnovci jedan dan idu u školu, a jedan dan prate...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.