Poreska uprava podnela više od 1.000 krivičnih prijava od početka godine

Izvor: RTS, 06.Nov.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreska uprava podnela više od 1.000 krivičnih prijava od početka godine

Za prvih deset meseci ove godine, Sektor poreske policije podneo je nadležnim tužilaštvima 1.166 krivičnih prijava protiv 1.579 lica za 1.529 krivičnih dela, navodi se u saopštenju Poreske uprave.
Kako se navodi, izbegnut je porez u iznosu od 13 milijardi dinara, što je za 58,69 odsto više nego u istom periodu prošle godine.
Pribavljena je protivpravna imovinska korist od četiri milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dinara za krivična dela: pranje novca, zloupotrebu položaja odgovornog lica i zloupotrebu službenog položaja.
Identifikovano je 87 "fantom" i "peračkih" preduzeća koja predstavljaju glavne generatore sive ekonomije.
Tokom sprovođenja akcije suzbijanja nelegalnog prometa duvana i duvanskih prerađevina i ostalih akciznih proizvoda, Poreska policija je u koordinaciji sa drugim državnim organima podnela 449 krivičnih prijava za nelegalan promet akciznih proizvoda u deset meseci ove godine.
Pritom je oduzeta roba vrednosti oko 110 miliona dinara (11,3 tone rezanog duvana, deset tona duvana u listu, 578.916 paklica cigareta).
Znatno je povećana i količina oduzetog alkohola - 17 puta više nego u istom periodu lane.
Poreska policija je intenzivirala aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije u prometu dobara i usluga reklamiranjem i prodajom preko interneta i privremeno je oduzela robu bez dokumentacije o poreklu vrednosti preko 173,8 miliona dinara, kao što su: žestoko alkoholno piće i odevni predmeti ekskluzivnih svetskih brendova, tehnička roba, kozmetika, navodi se u saopštenju.
Protiv lica od kojih su oduzeti ti predmeti podnete su krivične prijave zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, nedozvoljenog skladištenja robe i nedozvoljene trgovine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za deset meseci podneto 1.166 krivičnih prijava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2019

Sektor poreske policije podneo je u prvih deset meseci ove godine nadležnim tužilaštvima 1.166 krivičnih prijava, protiv 1.579 lica, za učinjenih 1.529 krivičnih dela, saopštila je danas Poreska uprava...Takođe, izbegnut je porez u iznosu od 13 milijardi dinara, što je za 58,69 odsto više nego...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.