Popović: Specijalni budžžet za pametne gradove

Izvor: RTS, 19.Okt.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Specijalni budžžet za pametne gradove

Specijalni budžet za pametne gradove biće predviđen u okviru budžeta za inovacije za narednu godinu, rekao je za RTS ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.
Budžet za pametne gradove moći će da koriste osim velikih gradova poput Beograda, Novog Sada i Niša i mali gradovi.

"Cilj je da i mali gradovi koriste digitalizaciju i postanu pametni gradovi kako bi se omogućio bolji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << transport, bolje usluge kod lekara i da građani manje vremena provode u čekaonicama, da ne moraju da idu u opštinu po neki dokument već da ga elektronski dobiju", rekao je Nenad Popović za RTS.
Pred otvaranje Drugog festivala pametnih gradova koji se održava u Beogradu, Popović je rekao da se mnogi plaše da prihvate nove tehnologije, ali da one omogućavaju manje redove, manja čekanja, usluga postaje dostupnija i jeftinija i za građane i za državu.
"Digitalizacija je naša budućnost, Srbija je uhvatila korak samo treba da nastavimo u tom procesu", rekao je Popović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Specijalni budžet za pametne gradove: "Srbija uhvatila korak"

Izvor: B92, 19.Okt.2018

Specijalni budžet za pametne gradove biće predviđen u okviru budžeta za inovacije za narednu godinu, najavio je ministar za inovacije Nenad Popović...Budžet za pametne gradove moći će da koriste osim velikih gradova poput Beograda, Novog Sada i Niša i mali gradovi..."Cilj je da i mali gradovi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.