Popović: Mogućnost žalbi na odluku o doktoratu Malog

Izvor: RTS, 15.Maj.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Mogućnost žalbi na odluku o doktoratu Malog

Svi zaposleni na Univerzitetu u Beogradu koji su u nastavnom ili naučnom zvanju mogu podneti inicijalnu žalbu na odluku nastavno-naučnog veća FON-a o doktoratu aktuelnog ministra finansija Siniše Malog, odlučeno je na sednici Senata UB.
Žalbe se mogu podneti do 24. maja, a rektorka Univerziteta prof. Ivanka Popović sve žalbe proslediće Odboru za profesionalnu etiku UB, koji će u roku od 120 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << doneti konačnu odluku. Time će biti stavljena tačka na ceo slučaj.
Stručna komisija koju je formirao FON, dala je mišljenje da doktorat aktuelnog ministra finansija nije plagijat i da ga treba promovisati u zvanje doktora nauka. Njihovo stručno mišljenje usvojila je Etička komisija FON-a, a zatim i nastavno- naučno veće FON-a (od 100 prisutnih 72 bilo za).
Pravilnikom UB predviđeno je da samo rektor može podneti žalbu Odboru za profesionalnu etiku, jer je univerzitet inicirao preispitivanje originalnosti doktorata Siniše Malog.
Kako bi se obezbedila transparentnost celog postupka, kaže Popovićeva, Senat je da današnjoj sednici odlučio da svi zaposleni na UB koji su u nastavnom ili naučnom zvanju mogu da podnesu žalbu.
"Senat je danas obavešten od dekana FON-a šta je bila odluka njihovog nastavno-naučnog veća po tom pitanju. Sada se otvara mogućnost podnošenja žalbi", rekla je rektorka Popović novinarima nakon sednice Senata.
Nakon toga, rektorka će sve inicijalne žalbe proslediti Odboru za profesionalnu etiku UB, što je druga instanca koja će se baviti žalbama.
"Oni imaju 120 dana da donesu konačnu odluku i time će se postupak završiti", naglasila je ona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rektorka za B92 o doktoratu Siniše Malog: "Da se nedoumice otklone"

Izvor: B92, 15.Maj.2019

Na sednici Senata Univerziteta usvojen predlog rektorke Ivanke Popović da će biti podneta žalba Odboru za profesionalnu etiku na izveštaj Stručne komisije FON-a..Prema stavu Odbora za profesionalnu etiku na izveštaj Stručne komisije FON-a, doktorat Siniše Malog nije plagijat...Odboru će biti...

Nastavak na B92...

Žalbe profesora do 24. maja na odluku Komisije da rad Siniše Malog nije plagijat

Izvor: Večernje novosti, 15.Maj.2019

Senat Univerziteta u Beogradu raspravljao o odluci Komisije da rad Siniše Malog nije plagijat. Ukoliko bude predstavki, sledeća instanca u ovom slučaju je Odbor za profesionalnu etiku Svi zaposleni na Univerzitetu u Beogradu (UB) u nastavnom i naučnom zvanju mogu da podnesu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.