Poplave se povlače, u subotu stižu nove padavine

Izvor: Press, 25.Jun.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplave se povlače, u subotu stižu nove padavine

Voda iz poplavljenih područja po Srbiji počela je da se povlači, ali se u subotu po podne očekuju nove padavine zbog kojih će biti podignut stepen pripravnosti, izjavio je za Press Predrag Marić, načelnik za vanredne situacije MUP-a Srbije. - Voda je počela da se povlači svuda osim kod Obrenovca, gde je najkritičnije. Smirivanje vremenske situacije nam ide naruku, ali se od subote popodne opet očekuju kiše srednjeg intenziteta koje će povremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << padati do ponedeljka. To ne znači da će padavine izazvati nove poplave, ali pozivam sve ljude na oprez - izjavio je Marić.Oko 100 kuća u Ubu je još uvek pod vodom, iako se reka Ubača vratila u svoje korito. Zbog izlivanja reke Tamnave evakuisano je 30 porodica koje su se smestile kod svoje rodbine. Najteža situacija bila je u selu Crvena Jabuka gde je bilo ugroženo nekoliko domaćinstava. Domaćinstvo Ružice Nikolić bilo je vodom okruženo više od 20 časova, članovi kriznog štaba su uspeli da do njih dođu sa čamcem, ali su oni odbili da se evakuišu.
Na poplavljenom području u lozničkom kraju situacija se popravlja posle smanjenja vodostaja Jadra i povlačenja ostalih reka u korita, saopštio je novinarima zamenik rukovodioca štaba za vanredne situacije Rade Filipović. Zbog izlivanja Jadra i drugih reka u Loznici je od srede uvedena vanredna odbrana od poplava.  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.