Ponovo se obrušio potporni zid na Koridoru 10

Izvor: RTS, 19.Avg.2018, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo se obrušio potporni zid na Koridoru 10

"Koridori Srbije" saopštili su da je, na deonici Gornje Polje - Caričina Dolina, ispred tunela Predejane na Koridoru 10, u dužini od 50 metara došlo do oštećenja potporne konstrukcije i destabilizacije dela zaštitne kosine, čija je ukupna dužina 725 metara.
Građevinska inspekcija je tokom dana obišla teren, a na licu mesta održani su i hitni sastanci svih nadležnih učesnika u projektu: izvođača, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nadzornog organa, investitora, projektanta i drugih, kako bi se utvrdili tačni uzroci obrušavanja potpornog zida i bile donete hitne mere sanacije, naveli su "Koridori Srbije".

S obzirom da je stepen fizičke realizacije na ovoj deonici dostigao 90,5 procenata izvedenih radova, radovi na ovom delu trase Koridora 10 biće nastavljeni i pored neophodne sanacije ovog dela gradilišta, ističe se u saopštenju.
Prethodno je TV Prva javila da se ponovo obrušio potporni zid u Grdeličkoj klisuri, što je treći put u proteklih pet meseci.   
Izvođač radova na ovom potezu je španska kompanija "Azvi". Radovi se finansiraju iz kredita Evropske investicione banke. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U potpunosti pao potporni zid na Koridoru 10 kod tunela Predejane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2018, 12:48

Potporni zid ispred Tunela Predejane, na Koridoru 10, koji se tokom jučerašnjeg dana delimično obrušio, danas se srušio u potpunosti. Sanacija potporne konstrukcije i dela zaštitne kosine ispred tunela Predejane u dužini od oko 100 metara na deonici autoputa od Grdelice do Caričine doline koja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.